آب مقطر چیست (قیمت فروش آب دیونیزه)

آب مقطر یا آب دیونیزه چیست ؟

نام های مترادف آب مقطر:

آب دیونیزه

• شکل ظاهری: زلال شفاف.

• گرید: صنعتی.

• برند: ایرانی.

خلوص: کاملا خالص.


• آب مقطر چیست:

آب طبیعی به علت خاصیت حل کنندگی خوبی که دارد معمولا دارای حجم بالایی از نمکهای محلول در آب شده است و CO2 هوا به خاطر انحلال در آب و تولید اسید کربنیک ضعیف ، خاصیت خورندگی آب را بهبود می‌بخشد.

بنابراین آب هنگام عبور از محیط‌های گوناگون مخصوصا محیط‌های آهکی مقداری از کربناتها را در خود حل کرده که این کربناتها همراه یونهایی مثل کلسیم ، منیزیم و … باعث ایجاد سختی موقت می‌شود که با جوشاندن از بین می‌رود.

البته یونهای منیزیم و کلسیم و سایر یونهای فلزی با سولفات و نیترات و کلر و ایجاد سختی دائم می‌کنند. سختی آب باعث رسوب کردن صابون در آب می‌شود (خاصیت کف کنندگی صابون را از بین می‌برد).


•تاریخچه آب دیونیزه :

تاریخچه استفاده از آب مقطر به ۲۰۰ سال پس از میلاد مسیح بر می گردد زمانی که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی ، از تقطیر آب دریا استفاده می شده است.


• تولید آب مقطر :

روش تقطیر آب

تقطیر یک محصول و خالص سازی آن به فراریت اجزای آن محلول یعنی اختلاف نقاط جوش آنها بستگی دارد. آب طبیعی از دو جزء حلال (آب) و مواد حل شده (انواع نمکها) تشکیل شده و آب جزء فرار می‌باشد. در اثر حرارت آب بخار می‌شود و نمکهای موجود در آن در ظرف تقطیر به صورت رسوب باقی می‌ماند.

اگر بخار آب حاصل را سرد کنیم بخار به مایع تبدیل شده و آب مقطر به دست آمده و با تکرار تقطیر می‌توان آب مقطر با خواص بهتری را بدست آورد.

از آب مقطر به دست آمده در آزمایشگاههای شیمی بطور گسترده استفاده می‌شود همچنین آب مقطر استریل شده در تزریقات کاربرد فراوانی دارد. آب مقطر مانند آب آشامیدنی گوارا نمی‌باشد. زیرا مقداری از اکسیژن محلول و همچنین برخی از یونهایی که باعث ایجاد طعم خوب آب می‌شود را از دست داده است.

در تاسیسات آب شیرین کن بعد از اینکه آب شور تقطیر شده و آب مقطر تولید می‌کنند طی فرآیندهایی که روی آب انجام می‌دهند طعم آن را بهبود بخشیده و برای نوشیدن مناسب می‌سازند.


در شکل زیر نحوه پر کردن و همچنین یک دستگاه پرکن نشان داده شده است.

آب مقطر کیمیا

آب دیونیزه


• کاربرد آب دیونیزه :

مصارف مختلف و طبقه بندی شده آب مقطر

۱- آب مقطر با EC کمتر از ۵/۰ ميکرو زيمنس : جهت استفاده های حساس نظير استفاده در کوره های القايی ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، مصارف داروسازی ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، استفاده در بيمارستان ها ، آندايزينگ آلومينيوم ، استفاده در آزمايشگاه های فنی و خدماتی ، کاربردهای حساس نظامی – صنعتی از قبيل انرژی اتمی ، کاربردهای حساس صنعتی و …

۲- آب مقطر با EC حدود ۵/۳ تا ۶ ميکرو زيمنس : جهت استفاده در سيستم خنک کاری برخی کوره ها ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، استفاده در بيمارستان ها ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های فنی ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای مختلف صنعتی و …

۳- آب مقطر با EC حدود ۸ تا ۱۱ ميکرو زيمنس : جهت انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، شستشوی قطعات حساس پس از توليد ، استفاده در سيستم خنک کاری ماشين آلات صنعتی که در اثر کار کردن داغ می شود ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای غير حساس صنعتی و …


مایع شیشه شور:

مایع شیشه شور جهت تمیزی و پاک نمودن لک بر روی انواع شیشه اعم از شیشه های درب، پنجره، شیشه تلویزیون، شیشه میز، آئینه و شیشه عینک استفاده می شود.

مایع تغلیظ شده شیشه شوی اتومبیل محتوی مواد تمیزکننده مخصوص می باشد.

مزایای مایع شیشه شور مرغوب :

از رد گذاشتن آب روی شیشه جلوگیری کرده ، به شیشه های پلی کربنات آسیب نمیرساند،

برای قطعات رنگ شده و یا پلاستیک مضر نیست ایجاد یک ظاهر کریستالی شفاف برای شیشه میکند.

برطرف کننده آلودگی ها و اثر حشرات روی شیشه ، سازگاری بسیار خوب با مواد مختلف ، با صرفه اقتصادی با غلظت ۱:۱۰۰،۳۲ سی سی برای ۳ تا ۴ لیتر مایع شوینده کافیست

شیشه شوی ضد بخار:

۱)پاک کردن سطوح شیشه ای

۲) جلوگیری از بخار کردن شیشه در هنگام رانندگی در زمستان

۳) جلوگیری از بخارکردن آینه در حمام این محصول دارای ماده حلال دوده و چربی است که براحتی میتواند آلودگیها را از سطح شیشه بزداید.

علاوه بر این میتوان از این محصول برای جلوگیری از بخار کردن آئینه در حمام یا شیشه اتومبیل در زمستان استفاده کرد .

آب اسید

آب اسید از ترکیب اسید سولفوریک وآب مقطر به وجود می اید.


آب مقطر

آب مقطر


الکترولیت یا اسید باتری:

مایع داخل باتریهای سربی محلول اسید سولفوریک H2SO4 می‎باشد که به نسبت ۷۵% آب مقطر و ۲۵% اسید تهیه می‎شود.

درصد مخلوط اسید و آب مقطرو غلظت آنرا توسط هیدرومتر یا اسید سنج تعیین می‎کنند.

توصیه ۱- موقعی که برای مدت طولانی نخواهید از خودرو تان استفاده کنید به مرور زمان برق باتری تخلیه می شود در اینصورت برای جلو گیری از خالی شدن برق باتری ابتدا باید آن را خشک نموده و سپس باتری را دور از رطوبت نگهداری نمائید.

توصیه ۲- موقعی که استارت می زنید و برق به صفحه نمایشگر سرعت نمی رسد ابتدا باتری را بررسی کنید و سر باتری یا بست ها و یا کابل ها را بررسی نمائید.

توصیه ۳- از اتصال کوتاه نمودن قطبهای باتری بپرهیزید زیرا باعث ترکیدن باتری و ایجاد ضایعه میگردد.

توصیه ۴- دقت شود که سوراخهای هواکش درب خانه های باتری باز باشند.


اسید باطری ۱۲۵۰ درجه:

اين محصول براي باطري هاي معمولي كه نياز به آب باطري دارند استفاده مي شود و باعث مي شود كه جريان الكتريكي از آند به كاتد ردو بدل شود. توضيح اينكه اگر باطري شما نو باشد و تا كنون در آن آب باطري نريخته باشيد پس از ريختن اين محصول باطري شما شارژ اوليه هم شده است و ديگر نيازي به شارژ اوليه ندارد.

اين محصول جهت مصرف باطري سازي ها – تعمير گاه هاي مجاز و كارخانه هاي توليد باطري است

خصوصیات آب رادیاتور

آب رادیاتور بایستی دارای خصوصیات ذیل باشد:

-۱ نقطه انجماد آب را پایین ببرد

-۲ نقطه جوش آب را بالا ببرد

-۳مواد ضد خوردگی داشته باشد تا از زنگ زدن ادوات جلو گیری کند

ویژگیهای فرآیند ، نکات فنی و شرایط عملیاتی :

آب خام که همان آب لوله کشی شهر با سختی۳۰۰می باشد وارد دستگاه تولید آب مقطر میشود.آب خام پس از عبوراز ستونها به آب مقطر تبدیل می شود .

پس از کنترل بر مقداری ازآن توسط لوله به شیرهای خروجی منتقل و در بطریهای پلاستیکی بسته بندی، آماده برای مصارف صنعتی می شود و بقیه آن توسط شیرها ،به تانک جهت تهیه آب اسید هدایت می گردد.

در ضمن بعد از هر بار کنترل غلظت آب ستون، احتیاج به احیا سازی دارد که این عمل توسط نمک طعام انجام میگیرد( NaCI)برای تهیه آب اسید نیز ،اسید سولفوریک ۹۸ % استفاده میشود.

ابتدا آب مقطر وارد تانک شده و سپس اسید وارد میگردد).چون این تانک مجهز به همزن است ( کاملا مخلوط شده و آب اسیدآماده میگردد و به تانک دیگرهدایت شده و پس از کنترل توسط شیر فلکه به شیرهای خروجی آب اسید جهت پر کردن بطریهای پلی اتیلنی هدایت می گردد .


پر کردن آب بطري

در این بخش آب طی مراحل زیر در بطري پر می گردد.

۱٫ مرحله ردیف کردن بطري

۲٫ مرحله پر کردن بطري

۳٫ مرحله درب زنی بطري

۴٫ مرحله برچسب زنی

۵٫ مرحله چاپ مشخصات تولید

۶٫ مرحله SHIRINK WRAPPER

بطریها وارد قسمت پرکن می شوند و ازآب اسیدو آب مقطر و آب رادیاتور پر می شوند .

پس از این مرحله بطري ها سریعا وارد قسمت درب بندي می شوند و درب آنها بسته می شود.نصب برچسب و بسته بندي نهایی بطریها براي برچسب خوردن وارد این قسمت می شوند . لازم به ذکر است که برچسبها انواع گوناگونی دارند. یکی از جدید ترین انواع برچسب ها برچسبهاي شیرینک می باشد.

روش های مختلف تولید آب مقطر

۱- جوشاندن و تقطیر کردن

۲- عبور آب از روی رزین

۳- تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر

البته می توان روش های بالا را با هم و یا جدا از هم استفاده نمود.

آب مقطر در باتری اسیدی ودر صنعت طلا سازی استفاده می‌شود.


آب مقطر کیمیا اسید

آب مقطر


پرسش فرق آب مقطر با آب دیونیزه چیست و کاربرد آب دیونیزه چیست؟

آب مقطر آبی است که بوسیله ی عمل تقطیر خالص شده است و بسیاری از ناخالصی ها و اجرام آن مانند کربناتها و ترکیباتی همچون سیلیس ها گرفته شده است اما ممکن است هنوز حاوی یک سری یونهایی که حلالیت آنها در آب زیاد است باشند.

آب دیونیزه یعنی آبی که علاوه بر اینکه تقطیر می شود، از یک صافی بسیار بسیار ریز هم عبور داده می شود تا تمام یونهای احتمالی موجود در آن جدا شود. دستگاهی است که اینکار را انجام می دهد و آب دیونیزه تولید می کند.

آب مورد استفاده در صنایع داروسازی و نیز آب مورد نیاز برای سنتز و تهیه بسیاری از ترکیبات آلی و نانوذرات و … باید دیونیزه باشد. یعنی علاوه بر اینکه تقطیر می شود، از یک صافی بسیار بسیار ریز هم عبور داده می شود تا تمام یونهای احتمالی موجود در آب جدا شود.


• خطرات آب دیونیزه :

اثرات زیانبخش ناخالصی آب ها در صنعت
آب در شیمی یکی از مهمترین حلالها می‌باشد و معمولا از آن به عنوان حلال عمومی نام می‌برند و بنابراین کاربرد اساسی در صنعت دارد که برخی از کاربردهای مهم به این شرح می‌باشد:
به عنوان حلال
به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنشهای شیمیایی تهیه محصول
به عنوان ماده واسطه برای خارج کردن مواد ناخواسته
به عنوان بستر یا محیط واکنش

وجود ناخالصیها در آب باعث ایجاد رسوب در دستگاههای حرارتی و دیگ بخار می‌شود که این عمل باعث کاهش عمر مفید دستگاه می‌گردد. بخاری که از آبهای ناخالص تولید می‌شود دارای کیفیت بسیار پایینی می‌باشد به عنوان مثال سیلیس همراه بخار خارج شده و در اثر سرد شدن روی پره‌های توربین رسوب می‌کند.

خوردگی بویلرها و تأسیسات حرارتی و لوله‌ها ، اتلاف مواد شیمیایی و باقی گذاشتن لکه روی محصولات غذایی و نساجی از عوارض دیگر آبهای ناخالص می‌باشد.

بهترین آب برای استفاده در صنعت آب بدون یون است اما هزینه تولید آب بدون یون بسیار بالاست. بنابراین در اکثر آزمایشگاهها و واحدهای صنعتی از آب مقطر استفاده می‌کنند همچنین در مناطق کویری و خشک که منابع آب آشامیدنی محدود می‌باشد. از روش تقطیر آب دریا برای تولید آب آشامیدنی استفاده می‌شود.


• بسته بندی: 

عرضه این محصول در گالن های ۲۰ و ۲۲۰ لیتری و تانکرهای ۱۰۰۰ لیتری انجام میشود.


جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش محصولات، اسیدها و کلیه مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۶

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۷



Copyright 2016. All rights reserved.