اسید استیک خوراکی (قیمت فروش استیک اسید)

اسید استیک یا جوهر انگور چیست ؟

نام های مترادف اسید استیک :

استیک اسید ، جوهر انگور ، اتیلیک اسید ، هیدروژن استات ، متانوکربوکسیلیک ، اسید اتانوئیک ، سرکه ، جوهر سرکه.

• فرمول شیمیایی: C2H4O2.

• خلوص: ۹۹ %.

• جرم مولی : ۶۰٫۰۵ g mol−۱٫

• شکل ظاهری : مایع بی رنگ.

• دمای ذوب : ۱۶٫۵ درجه سلسیوس.

• نقطه اشتعال : ۴۳ C ͦ.

• حلالیت در آب : قابل حل به هر نسبت.

• گرید: صنعتی و آزمایشگاهی.


• اسید استیک چیست؟

جز اسیدهای کربوکسیلیک میباشد و در نامگذاری آیوپاک به اسید اتانوئیک معروف است. و در قسمت چشایی طعم ترشی، شبیه طعم سرکه میدهد.قدمت سرکه به اندازه عمر تمدن و حتی بیشتر است.

اسید استیکهای باکتری زا در همه جای جهان وجود دارند. در هر فرهنگی که در آن عمل آوری خمر همچون آبجو یا شراب وجود داشته، به ناچار سرکه را نیزکه نتیجه طبیعی تماس این نوشیدنیهای الکلی با هوا بوده کشف کرده اند. استفاده از این اسید در شیمی، به عهد باستان برمیگردد.

در قرن سوم پیش از میلاد، تئوفراستوس فیلسوف یونانی تشریح کرد که سرکه چگونه بر روی فلزات اثر میکند تا از واکنش آنها رنگدانه های مورد استفاده در کارهای هنری تولید شوند که از آن جمله میتوان به سرب سفید (کربنات سرب) و زنگار مس اشاره کرد. این ماده ترکیبی سبز رنگ از نمکهای مس از جمله استات مس میباشد.

رومیان باستان، شراب ترشیده را در ظرفهای سربی میجوشاندند تا از آن یک شربت بسیار شیرین با نام ساپا تهیه کنند. ساپا سرشار از استات سرب بود که به آن شکر سرب یا شکر (افسانه)زحل میگفتند و اشراف روم آنرا در مسموم سازی با سرب بکار میگرفتند. در قرن هشتم، جابر بن حیان کیمیاگر ایرانی از طریق تقطیراستیک را از سرکه جدا کرد.

در دوران رنسانس، اسید استیک منجمد از طریق تقطیر خشک استاتهای فلزی تهیه میشد. در قرن شانزدهم، آندریاس لیباویوس کیمیاگر آلمانی چنین رویهای را تشریح کرد. نوع منجمد آن حاصل از این روش را با سرکه مقایسه کرد. وجود آب در سرکه بر ویژگیهای این ماده چنان تاثیر عمیقی داشته است. شیمیدانها تا قرنها معتقد بودند که نوع منجمد آن و اسیدی که در سرکه یافت میشود دو ماده مختلف هستند.

پیر آدت شیمیدان فرانسوی ثابت کرد که این دو در حقیقت یکی هستند. در سال ۱۸۴۷، هرمان کولب شیمیدان آلمانی برای اولین بار از طریق مواد معدنی موفق به ساخت این ماده شد. ترتیب این واکنش عبارت بود از کلردار کردن دی سولفید کربن و تبدیل آن به تترا کلراید کربن. سپس از طریق تفکافتبه تتراکلورو اتیلن و از طریق کلردار کردن آبی به اسید تری کلرواستیک و در نهایت کاهش آن از طریق برقکافت به این اسید.


اسید استیک کیمیا تهران اسید

اسید استیک


• تاریخچه اسید استیک :

سرکه (اسید استیک رقیق) از دوران باستان برای انسان شناخته شده بود. احتمالا انسان‌ها در دوران باستان هنگام تهیه شراب از فرایند تخمیر به وجود سرکه پی برده بودند. فیلسوف یونانی ، “تئوفاراستوس” ، در سه قرن پیش از میلاد چگونگی واکنش سرکه با فلزات و تولید رنگدانه برای استفاده در نقاشی از کربنات سرب و زاج‌های سبز ایجاد شده از نمکهای مس و استات مس را توضیح داده است.

رومیان باستان با نگهداری شراب ترش در قدح‌های سربی ، شراب بسیار شیرینی به نام Sapa تولید می‌کردند که طعم شیرین آن ناشی از استات سرب بوده است که امروزه دانشمندان ، مرگ زودرس بسیاری از اشراف روم را به مسمومیت ناشی از این ماده نسبت داده‌اند. شیمیدان‌های عصر رنسانس ، اسید استیک گلاسیال (منجمد) را از تقطیر خشک استات‌های فلزی تهیه می‌کردند.

در سال ۱۸۴۷، “هرمن کولب” شیمیدان آلمانی برای اولین بار این اسید را از مواد معدنی سنتز کرد.


• موارد استفاده اسید استیک :

کاربرد خوراکی و صنعتی : تولید وینیل استات ، اتیل استات ، حلال ها ، نساجی ، به صورت سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می‌شود. اسید استیک رقیق به عنوان افشانه برای از بین بردن قارچهای گیاهان استفاده می‌شود.

نوع گلاسیال آن در صنایع شیمیایی در تولید فیلمهای عکاسی ، تولید پلاستیک پلی اتیلن تری فتالات (PET) استفاده می‌شود. همچنین به عنوان ماده واسطه در تولید استات وینیل که ترکیب مهمی در تولید چسب و رنگ می‌باشد، و به عنوان حلال در تولید مواد معطر مصنوعی کاربرد دارد.


• تولید اسید استیک :

کربونیلاسیون متانول: در این روش متانول با مونوکسید کربن در فشارهای بالا (atm200) واکنش داده و اسید استیک تولید میکند. این روش از سال ۱۹۲۰ ابداع شدهاست و به دلیل ارزان بودن متانول و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. اکسیداسیون بوتان: از حرارت دادن بوتان با اکسیژن هوا در حضور یونهای فلزی منگنز، کبالت و کروم، پروکسید تولید میشود.

پروکسید در اثر تجزیه استیک ایجاد میکند. اکسیداسیون استالدئید : استالدئید در شرایط ملایم و در حضور کاتالیزورهای ساده فلزی مثل منگنز و کروم و… توسط اکسیژن هوا اکسید شده و این اسید را تولید میکند. محصولات جانبی تولید شده در این واکنش مانند اسید فرمیک یا استات اتیل و… به دلیل داشتن نقطه جوش پایینتر از این ماده توسط تقطیر جداسازی میشوند.


اسید استیک کیمیا تهران اسید

اسید استیک


• توصیه های ایمنی :

اسید استیک غلیظ ماده‌ای خورنده می‌باشد و در تماس با پوست باعث سوختگی شیمیایی پوست وایجاد تاول می‌شود. در صورت تماس با چشم می‌تواند آسیب‌های جدی به چشم وارد کند، تنفس بخار غلیظ آن باعث سوزش دهان ، بینی و گلو می‌شود.

هر چند سرکه یک مایع بدون ضرر می‌باشد اما نوشیدن نوع گلاسیال خطرناک بوده و باعث ایجاد زخم‌های شدید در دستگاه گوارشی می‌شود و ممکن است با تغییر اسیدیته خون ، آسیب‌های جدی به سلامتی انسان وارد کند.

محرک شدید چشم می باشد و در غلظت های بالا سبب کوری چشم می شود. تحریکات پوستی این ماده بستگی به غلظت این ماده و مدت زمان تماس آن با پوست دارد. محلول غلیظ آن ممکن است آتش بگیرد. مخلوط آن با هوا یا در دمای بالاتر از ۳۹ درجه سانتی گراد قابلییت انفجار دارد.


• بسته بندی :

اسید استیک صنعتی را در بشکه های ۲۲۰ و ۶۰ لیتری و اسید استیک آزمایشگاهی را در گالن های ۲٫۵ لیتری در سرتاسر کشور توزیع میکنیم.

استیک پتروشیمی فن آوران موجود است.


جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش ،اسید استیک و کلیه مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۶

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۷



Copyright 2016. All rights reserved.