اسید سیتریک خشک و آبدار (قیمت فروش سیتریک اسید)

اسید سیتریک یا جوهر لیمو چیست ؟

نام های مترادف اسید سیتریک:

سیتریک اسید خوراکی ، جوهر لیمو ، اسید لیمو ، Citric acid ، tricarboxylic acid‎ ، hydroxypropane.

• فرمول شیمیایی : C6H8O7

• خلوص : ۹۸%

• جرم مولی : ۱۹۲٫۱۲۴ g/mol (anhydrous)
۲۱۰٫۱۴ g/mol (monohydrate)

• شکل ظاهری : کریستال سفید جامد

• دمای ذوب : ۱۵۳ درجه سلسیوس

• دمای جوش : ۱۷۵ درجه سلسیوس

• انواع : اسید سیتریک خشک ( آنهیدروز ) ، اسید سیتریک آبدار ( مونوهیدرات).

• برند های موجود :چین مارک TTCA، چین مارک ENSIGN، چین مارک RZBC


• اسید سیتریک چیست؟

اسید سیتریک(جوهر لیمو)با فرمول شیمیاییC6H8O7یکی از اسیدهای آلی ضعیف است که در لیموترش و پرتقال وجود دارد. یکی از عمده ترین کشورهای تولید کننده آن کشورچین می باشد. این اسید در صنایع نوشابه ، آبمیوه ، آرایشی و بهداشتی و داروئی به کار برده می شود و علاوه بر طعم دهندگی باعث تنظیم PH نیز می شود.

جوهر لیمو به ‌صورت متبلور، درشت، بی‌رنگ، غیر شفاف، بی بو، ترش مزه و مطبوع است. این اسید بدون آب در ۱۵ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود. اسید سیتریک متبلور را بدون فساد به ‌سهولت می‌توان نگهداری کرد. این اسید کاربردهای فراوانی دارد، مخصوصاً در رنگرزی الیاف با ترکیب قرمزدانه از آن استفاده می‌کنند.

اسیدیته اسید سیتریک ناشی از وجود سه گروه کربوکسی می‌باشد که می‌توانند پروتون از دست دهند. یون اسید سیتریک به نام سیترات معروف است. سیترات ها بافر های خوبی برای کنترل PH محلول های اسیدی هستند. یون سیترات با بسیاری از فلزات نمک سیترات ایجاد می‌کند که مهمترین آن سیترات کلسیم (جوهر لیمو) می ‌باشد که برای نگهداری غذا از فساد و خوش طعم کردن آن بکار می‌رود. یون سیترات می‌تواند با فلزات ترکیبات کی لیتی ایجاد کند.

خواص: یک پودر کریستالی سفید می‌باشد که می‌تواند به دو فرم بی آب و یا یک آبه وجود داشته باشد. فرم بی آب از کریستالیزه شدن اسید سیتریک در آب گرم ایجاد می‌شود در حالی که فرم یک آبه از تبلور آن در آب سرد ایجاد می‌شود. فرم یک آبه با حرارت دادن در ۴۷ درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل می‌شود. اسید سیتریک در حرارت بالای ۱۷۵ درجه تجزیه شده وCO2و آب آزاد می‌کند.


• تاریخچه سیتریک اسید :

تخمیر ‌اسید سیتریک برای نخستین بار به عنوان محصول قارچی توسط Whemer در سال ۱۸۹۳ به وسیله کشت پنی سیلیوم ( انواع قارچها و کپک های Penicillium که روی نان مانده و پنیر مانده می رویند و از آنها پنی سیلین می گیرند) در محیط کشت مشاهده شد.

بعد از چند سال او دو رگه ( گونه ) قارچی جدید با خاصیت جمع آوری کننده اسید را جدا سازی ( کشت به طوریکه کاملا خالص بماند) کردند که آنها Citromyces نام گرفتند. به هر جهت آزمایش های صنعتی به علت مشکلات آلودگی و دوره طولانی فرآیند تخمیر ناموفق ماندند.

کار Currie بود که روش تولید صنعتی موفق این اسید را پایه ریزی کردند. او در سال ۱۹۱۶ فهمید که مقدار قابل ملاحظه ای از این اسید را تولید کرد. مهمترین کشف او این بود که قارچ آب پاش نایجر در مقادیر PHدر حدود ۲/۵ الی ۳/۵ خوب رشد کرد و تجمع بالای شکر به تولید اسید سیتریک کمک می کند.


• کاربرد سیتریک اسید :

اسید سیتریک عمدتا به عنوان ماده محافظ مواد غذایی و چاشنی غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمک های سیترات با فلزات گوناگون در افراد مریض به عنوان کمک های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از خواص بافری سیترات ها در کنترلPHدر مواد تمیز کننده خانگی استفاده می شود.

این اسید به دلیل توانایی تشکیل کیلیت با فلزات در ترکیب شوینده ‌ها استفاده می‌شود. این ماده با ترکیب شدن با یون های فلزی مانع مزاحمت آنها در ترکیب با اجزا تمیز کننده شوینده‌ ها می‌شود. این ماده در دارو سازی هم کاربرد دارد و به عنوان ماده‌ای بی‌خطر برای مصرف در غذاها شناخته شده است.


اسید سیتریک کیمیا تهران اسید

اسید سیتریک


 • تولید اسید سیتریک:

اين روش‌ها به دو نوع اصلي تقسیم می‌شوند که عبارتند از: كشت سطحي ( بستر جامد ) و كشت غوطه‌وری.

الف) روش كشت سطحی (بستر جامد) :

اين روش براي نخستين بار در سال۱۹۲۰ به كار گرفته شد، ولي با كاربرد روش كشت غوطه‌وری (به دليل روش اجرایی و بازده تولید مناسب‌ تر)، امروزه روش كشت سطحي به طور معمول در درجه دوم اهميت قرار دارد.

در يكی از حالت های این روش، اسپورهاي آسپرژيلوس نايجر در شرایط محیطی کنترل شده به ظروف حاوي محيط كشت مناسب مانند ضایعات محصولات کشاورزی تلقيح شده، سپس این ظروف درمكان مناسب با دمای حدود ۳۰ درجه سانتيگراد قرار می‌گیرند.

اسپورها ۲۴ ساعت پس از تلقيح جوانه مي‌زنند و ميسيليوم سفيد چين داري سطح محيط را مي‌پوشاند. پس از دوره زمانی چند روزه و طی مراحل رشد و نمو میکروارگانیسم، به تدریج محیط کشت از اسپورهای تیره رنگ پر می شود (پایان تولید اسید سیتریک).

ب) روش كشت غوطه‌وری :

در این روش از سوبسترا یا محیط کشت مایع و در شرایط کنترل شده جهت رشد و نمو قارچ استفاده می‌شود. از سال ۱۹۴۰ میلادی تاکنون روش کشت غوطه‌وری به منظور تولید اسید سیتریک در كشورهاي صنعتي توسعه و پيشرفت زيادي نموده است.

به دلايلي نظير بازده بيشتر نسبت به روش كشت سطحي، زمان كمتر براي رشد و نموميكروبي، آسانی كار به دلیل وجود وسايل خودكار و كنترل كننده‌ هاي مداوم و دقيق و در نتيجه راحتی بيشتر در زمان ورود و خروج سوبسترا و محصول اين روش رواج بيشتري يافته است.


• بسته بندی:

توزیع اسید سیتریک در کیسه های ۲۵ کیلوگرمی و پک های ۱ کیلوگرمی انجام میشود.


جهت اطلاع از قیمت خرید و فروش ،اسید سیتریک و سایر کلیه مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۶

۰۹۱۲۸۷۰۸۴۵۷



Copyright 2016. All rights reserved.