اسید بوریک کشاورزی چیست؟
اسید بوریک کشاورزی به عنوان رایجترین اسید برای تولید انواع کودهای کشاورزی شناخته میشود. اهمیت عنصر بور در رشد گیاهان باعث شدهاست تا کشاورزان و تولید کنندگان بسیاری به دنبال خرید اسید بوریک باکیفیت باشند. در این مقاله به این اسید، نحوه اثر گذاری و در نهایت طریقه مصرف آن میپردازیم. برای کسب تمام اطلاعات تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

اسید بوریک کشاورزی چیست؟
مصرف اسید بوریک در کشاورزی
بوریک اسید، اسیدی ملایم است. این اسید با نامهای دیگری همچون بوراسیک اسید نیز شناخته میشود. فرمول شیمیایی آن به صورت H3BO3 است و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. از جمله کاربردهای آن ضدعفونی کنندگی و گندزدایی است. این مطلب به کاربرد ویژه اسید بوریک کشاورزی اختصاص دارد. دلیل اهمیت ویژه آن در صنعت کشاورزی، رساندن بور لازم به گیاهان، استفاده در حشره کشها و انواع آفتکشها است. در ادامه به بررسی دقیقتر این موضوع میپردازیم.
با کاربرد اسید بوریک در کشاورزی آشنا شوید
بیایید به تاثیر بور در کشاورزی بپردازیم. بور، عنصری است که در صورت کمبود، خسارات جبران ناپذیری را به گیاهان وارد میکند. عنصر بور مقاومت گیاه را نسبت به سرما و بیماریهای گیاهی افزایش میدهد. زمانی که کمبود بور مشاهده شد از ترکیباتی مثل اسید بوریک و بوراتهای پتاسیم و سدیم استفاده میشود. گیاهان از نظر نیاز به بور متفاوت عمل میکنند. تعدادی از گیاهان بیش از باقی آنها نیازمند بور هستند.

کاربرد اسید بوریک کشاورزی چیست؟
آیا تمام گیاهان به یک اندازه به بور احتیاج دارند؟
گیاهان به سه دستهی کم نیاز، میان نیاز و پر نیاز تقسیم میشوند.
- گیاهانی که به بور کمی احتیاج دارند، عبارتاند از: غلات، حبوبات، پیاز، خیار، سیب زمینی و انواع میوههای دانهریز.
- گیاهان با نیاز متوسط، عبارتاند از: شبدر، کلم، کاهو، پنبه، هویج، توتون، اغلب میوههای هستهدار و سبزیجات.
- گیاهان با نیاز بیشتر از متوسط، عبارتاند از: یونجه، کرفس، ترب و چغندر.
اگر گیاهی دچار کمبود بور باشد، پیش از هر چیز در برگهای جوان و سرشاخهها نمایان میشود. در اولین مرحله، رشد جوانه انتهایی گیاه متوقف میشود. بعد از آن برگهای سبز کمرنگ میشوند. پس از آن جوانههای رویشی سیاه و بافتهای مریستمی تجزیه و فاسد میشوند. زمانی که قصد خرید اسید بوریک را کردید توجه کنید که این ماده را در غلظت پایین مصرف کنید. غلظت بالا بیشتر برای تولید حشرهکشها استفاده میشود.
۳ مورد از تاثیرات عنصر بور در روند رشد گیاه
- ۱. عامل تنظیم قند و نشاسته: این عنصر به گیاه در انتقال کربوهیدراتها و قندها کمک میکند.
- ۲. کمک به گردهافشانی: بدون بور گردهافشانی و تولید دانه گیاه دچار اختلال میشود.
- ۳. انجام تقسیمات سلولی: وجود این عنصر به متابولیسم نیتروژن و ایجاد پروتئین کمک میکند.
قیمت اسید بوریک نسبت به تاثیری که بر روند رشد گیاه دارد بسیار مناسب است. به همین دلیل استفاده از اسید بوریک منطقی به نظر می رسد.
روش های مصرف اسید بوریک کشاورزی
این اسید را میتوان به طرق متفاوتی برای افزایش رشد گیاهان مصرف نمود. غالبا مصرف خاکی قبل از کاشت، آبیاری و محلول پاشی این اسید روشهای رایج هستند. لازم است بدانید که این اسید در آب حل میشود و حلالیت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. بعضی از این عوامل شامل: دما، غلظت و pH هستند. برای مثال حل شدن این اسید با افزایش دمای آب رابطهی مستقیمی دارد.
اگر شاهد کمبود بور در گیاهی بودیم، میتوانیم از ترکیبات این اسید و بوراتهای سدیم و پتاسیم استفاده کنیم. بجز آن میتوان از ترکیبات آلی که دارای ترکیبات بور با پیوندهای ضعیف هستند، نیز استفاده کرد. سه نمونه از روشهای مصرف به قرار زیر است:
- محلول پاشی اسید بوریک: در فصل پاییز درست بعد از برداشت محصول و یا اوایل فصل بهار، محلول این اسید همراه با پتاس و سولفات به روی گیاهان پاشیده میشود.
- مصرف زیر خاک: هنگام تهیه بستر بذر نباتات زراعی همراه با دیگر کودها باید به اندازه ۵۰ تا ۸۰ کیلوگرم در هکتار و در زیر خاک مصرف شود.
- کانال کود: در زمستانها به صورت کانال کود و به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم مصرف میشود.
قیمت بوریک اسید در سایت تهران اسید، به اندازه بستهای که انتخاب میکنید بستگی دارد. در حال حاضر شما میتوانید باکیفیتترین نوع آن را به اندازه دلخواه خود انتخاب و خریداری کنید.

روش مصرف اسید بوریک کشاورزی
جمع بندی
در این مطلب با اسیدبوریک آشنا شدیم. این که چرا این اسید تا این اندازه در روند رشد گیاهان موثر است را بررسی کردیم. همچنین به سه مورد از رایجترین موارد استفاده از آن پرداختیم. برای خرید و یا کسب اطلاعات از قیمت اسید بوریک از سایت تهران اسید که مرجع خرید اسیدهای متفاوت است کمک بگیرید.