تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار در چیست؟

تا به امروز متخصصان دو نوع اسید سیتریک خشک و آبدار را کشف کرده اند . شاید جالب توجه باشد که تفاوت بین اسید سیتریک خشک و بی آب صرفا در بی آب یا آبدار بودن آن نیست.

دانه بندی اسید سیتریک خشک به شکل کریستالی و خشک است. اما اسید سیتریک هیدراته به صورت یک پودر است.

اسید سیتریک مونوهیدرات (اسید سیتریک آبدار) از تبلور آب سرد تشکیل می شود و اسید سیتریک هیدرات (اسید سیتریک خشک) از تبلور تشکیل شده است.

کاربرد اسید سیتریک خشک متبلور با آب گرم بیشتر در تنظیم کردن اسید و طعم دهندگی، افزودن عطر مطبوع، نگهدارندگی و درخشش مطلوب (پوشش میوه های یخچالی) میباشد. اما از کاربردهای اسید سیتریک آبدار را می توان به استفاده در آب میوه ها یا همه مایعاتی که به طعم ترش نیاز دارند اشاره کرد.

بطورکلی تفاوت بین اسید سیتریک بی آب و مونوهیدرات این است که اسید سیتریک بی آب فاقد آب تبلور میباشد ؛ در حالی که اسید سیتریک مونوهیدرات یک مولکول آب در پیوند با یک مولکول اسید سیتریک دارد.

تفاوت اسید سیتریک خشک و ابدار

چند نوع اسید سیتریک در بازار موجود است؟

اسیدسیتریک با فرمول شیمیایی C6H8O7 از آن دسته اسید های ضعیف است که در بسیاری از مرکبات یافت میشود.

کاربرد اسید سیتریک در صنایع تولید انواع مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی و دارویی بسیار قابل توجه است.

دو نوع اسید سیتریک آبدار (مونوهیدرات) و اسید سیتریک خشک (بدون آب) در بازار موجودند. تفاوت بین این دو نوع اسید سیتریک در عوامل مختلفی همچون نوع دانه آن ها است.

از ویژگی های منحصر بفرد اسید سیتریک چه میدانید؟

نام های دیگر: اسید سیتریک، اسانس لیمو، اسید سیتریک، اسید سیتریک، اسید تری کربوکسیلیک و هیدروکسی پروپان.

گرید: اسید سیتریک صنعتی و اسید سیتریک آزمایشگاهی (خوراکی) .

 انواع : اسید سیتریک خشک (انیدروز اسید سیتریک) و اسید سیتریک آبی ( اسید سیتریک مونوهیدرات).

فرمول شیمیایی: C6H8O7

شکل ظاهری : بلور سفید جامد

نقطه ذوب : 153 درجه سانتی گراد

 دمای جوش : 173  درجه سانتی گراد

حلالیت : 59 سلسیوس در آب.

 ویژگی های فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک خشک و آبدار چیست؟

  • ماهیت اسید سیتریک خشک و آبدار از جوهر لیموی کریستالی بی رنگ ،ترش مزه میباشد.این مواد شیمیایی در دمای 15 درجه سانتیگراد و در حالت بدون آب ذوب میشود.
  • عموما سیترات ها را به عنوان بافرهای کاربردی برای کنترل pH میشناسند . قدرت ترکیب سیترات با نمک های فلزی به واسطه یون هایش بسیار بالاست.از مهم ترین این یون ها میتوان به سیترات کلسیم یا به عبارتی جوهرلیمو اشاره کرد.
  • بطورکلی شکل ظاهری اسید سیتریک ،پودر کریستالی سفید است.فرم بی آب و خشک اسید سیتریک در اثر تبلور با آب گرم بوجود می آید و فرم آبدار آن در اثر تبلور در آب سرد تشکیل میشود.
  • تجزیه ی اسیدسیتریک در دمای 175 درجه اتفاق می افتد و اسید سیتریک بی آب در دمای 47 درجه به حالت بی آب در می آید.

کاربرد اسید سیتریک خشک و آبدار در چیست؟

  • لایه بیرونی آب نبات را به شکل پودر سفید تشکیل میدهند.
  • به عنوان ماده نگهدارنده در تولید سوسیس و کالباس بسیار کاربردی است.
  • کیفیت و دوام محصول در صنایع آرد و نان با استفاده از اسیدسیتریک امکان پذیر است .
  • کاربرد اسید سیتریک در دسرها، ژل ها، کیک ها و شیرینی ها، بیسکویت ها، آب نبات ها، شکلات ها، غذاهای کنسروی، نوشابه، روغن ها، مربا و بستنی بسیار چشمگیر است.
  • در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارویی در لوازم آرایشی، نرم کننده ها، پمادها و کرم ها، مواد شوینده و ضد عفونی کننده ها و ذخیره سازی خون از این ماده شیمیایی استفاده می شود.
  • در فرمولاسیون محصولات آرایشی از اسید سیتریک استفاده می شود.
  • در تهیه محلول های ضد التهاب کاربرد دارد.

شما میتوانید برای تهیه هرنوع از اسید سیتریک مصرفی خود به مجموعه کیمیا تهران اسید به عنوان بزرگترین مرجع خرید و فروش مواد شیمیایی اطمینان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست