کاربرد اسید استیک در پزشکی ⭐ [نکات خاص!]
کاربرد اسید استیک در پزشکی ⭐ [نکات خاص!]

کاربرد اسید استیک در پزشکی چیست؟ آیا این خبر که از این اسید در حوزه پزشکی نیز می‌توان استفاده کرد، صحت دارد ؟ چرا از اسید استیک در این حوزه استفاده می‌کنند؟ اگر اسیدها خطرناکند؛ پس چرا در درمان بیماری‌ها و درست کردن دارو از استیک اسید استفاده می‌کنند؟ اینها بخشی از سوالاتی هستند که ما در این متن در مورد آنها صحبت خواهیم کرد؛ با ما همراه باشید.

کاربرد اسید استیک در پزشکی ⭐ [نکات خاص!]

آیا می‌دانید استیک اسید چیست؟ چه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی دارد؟

ما، قبل از آنکه در مورد کاربردهای اسید استیک در حوزه پزشکی حرف بزنیم، می‌خواهیم خیلی کوتاه در مورد این که، اسید استیک چیست و چه کاربردهایی دارد، صحبت کنیم.

اسید استیک، یک نوع اسید است. این ماده را با اسامی جوهر سرکه و اتانوئیک اسید نیز می‌خوانند. این اسید در سرکه نیز وجود دارد؛ در واقع طعم ترش سرکه به دلیل  وجود همین ماده است. اسید استیک به دلیل خواص بسیار جالبی که دارد، در بسیاری از حوزه‌ها کاربرد داشته و نیاز صنایع را به خوبی برآورده می‌کند.

اسید استیک به صورت یک مایع بی‌رنگ و شفاف موجود است و به صورت CH3CO2H نوشته می‌شود. به اسید استیکی که خلوص آن 100 درصد باشد، اسید استیک گلاسیال گفته می‌شود. یکی از نکات جالبی که در مورد این اسید مطرح می‌کنند، این است که این اسید، هم به صورت طبیعی یافت می‌شود و هم آن را به صورت مصنوعی و صنعتی در کشور تولید می‌کنند.

درست است که این ماده خواص زیادی دارد، اما اگر به صورت طولانی مدت با پوست، در تماس باشد، باعث تحریک پوست می‌شود. اگر این ماده به چشم وارد شود، عوارضی، از جمله خارش و سوزش ایجاد می‌کند. البته لازم به ذکر است، با وجود این که این اسید در برخی موارد ممکن است عارضه‌هایی از خود به جای بگذارد، اما در مورد کاربرد اسید استیک در پزشکی هنوز هم حرف‌های زیادی زده می‌شود.

برای خرید اسید استیک و یا استعلام قیمت اسید استیک با کارشناسان تهران اسید در ارتباط باشید.

آیا کاربرد اسید استیک در پزشکی صحت دارد؟ چه چیزی در اسید استیک وجود دارد که باعث شده فعالان این حوزه به آن اعتماد کنند؟

قبل از آنکه به سراغ معرفی کاربردهای اسید استیک در پزشکی برویم، لازم می‌دانیم در خصوص علت و اهمیت این اسید در پزشکی نکته‌ای را خاطر نشان کنیم. همان‌طوری که از نام استیک اسید هم مشخص است، این ماده به عنوان یک اسید کاربرد دارد؛ سوالی که در اینجا ممکن است پیش آید این است که چرا این نوع اسید خاص، در پزشکی به کار برده می‌شود؟ پاسخی که می‌توانیم به این سوال بدهیم، در خصوصیات و ویژگی‌های این ماده نهفته است.

درست است که اسید استیک، یک اسید است و به ظاهر، خطرناک می‌رسد، اما خواصی چون، آنتی باکتریال بودن دارد. این اسید خواص ضد میکروبی داشته و از 2000 سال پیش تا الان به عنوان یک ماده ضدعفونی‌کننده از آن استفاده می‌کردند. از این اسید در از بین بردن میکروب‌ها و قارچ‌ها استفاده می‌کنند. حوزه پزشکی، وقتی دید که این اسید چنین خاصیت‌هایی دارد، تصمیم گرفت در درمان برخی بیماری‌ها و یا حتی ساخت برخی داروها به سراغ آن برود و از خواصش بهره ببرد. این، یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باعث شده از اسید استیک در پزشکی استفاده کنند.

آیا کاربرد اسید استیک در پزشکی صحت دارد؟ چه چیزی در اسید استیک وجود دارد که باعث شده فعالان این حوزه به آن اعتماد کنند؟

5 مورد از مهم‌ترین موارد کاربرد اسید استیک در پزشکی که خوب است بشناسید!؟

حال که فهمیدیم چرا اسید استیک در حوزه پزشکی کاربرد دارد، وقت آن است که به صورت موردی به این کاربردها اشاره کرده و در مورد آنها توضیحاتی ارائه کنیم. برخی از مهم‌ترین کاربردهای اسید استیک در پزشکی به شرحی است که در ادامه ذکر کرده‌ایم:

1- در درمان بیماری‌های باکتریایی موثر است

مهم‌ترین کاربرد اسید استیک در پزشکی، درمان بیماری‌هایی است که در اثر فعالیت برخی باکتری‌ها، همچون انتروکوکوس، استافیلوکوکوس، استرپتوکوکوس و سودوموناس ایجاد می‌شوند. اسید استیک با قدرتی که دارد، می‌تواند بیماری‌هایی که در اثر فعالیت این باکتری‌ها ظاهر شده‌اند، از بین ببرد. برخی عفونت‌های پوستی ناشی از فعالیت سویه سودوموناس، در صورتی که اسید استیک رقیق به کار برده شود، به راحتی درمان می‌شوند.

2- برای تمیز کردن برخی ابزارهای پزشکی به کار برده می‌شود

دیگر کاربرد اسید استیک در پزشکی، تمیز کردن و شستن برخی ابزارهای مورد استفاده در حوزه پزشکی است. از جمله ابزارهایی که نیاز به ضد عفونی و شستشو دارند می‌توان به کاتتر و سوند اشاره کرد. شستشوی این ابزارها با کمک این اسید، مانع از بروز عفونت‌های ادراری می‌شود. این اسید، مانع از رسوب کلسیم و املاح در آنها خواهد شد. شستشوی مجاری ادراری به کمک این اسید، یکی دیگر از کاربردهای اسید استیک در حوزه پزشکی است.

3- گوش را از شر درد، رها می‌کند

یکی از موارد کاربرد اسید استیک در پزشکی، درمان عفونت گوش است. وقتی گوش عفونت می‌کند، عوارضی همچون التهاب، درد، تغییر کردن قدرت شنوایی و خارش در آن مشاهده می‌شود. پزشکان وقتی چنین علائمی را می‌ببینند، اولین دارویی که به بیمار تجویز می‌کنند، داروهایی است که در آنها اسید استیک به کار برده شده است.

4-یکی از داروهای موثر در کنترل سرطان معده است

شاید باورتان نشود، اما داروهایی که حاوی اسید استیک هستند، از جمله داروهای موثر در حوزه درمان و کنترل سرطان معده به شمار می‌روند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند، وقتی اسید استیک رقیق شده در بیماران مبتلا به سرطان معده استفاده شد، سلول‌های سرطانی نابود شدند و سلول‌های طبیعی معده هیچ آسیبی ندیدند. این تحقیق، از موثر بودن اسید استیک در درمان سرطان معده خبر می‌دهد.

5- دیگر کاربرد اسید استیک در پزشکی را بشناسید

از دیگر کاربردهای اسید استیک در حوزه پزشکی، تشخیص دادن سرطان دهانه رحم، تنظیم کردن pH واژن، کاهش جراحت‌های باقی مانده از عمل جراحی و درمان و کاهش اسکار (لایه ضخیم ایجاد شده در جراحت‌های پوستی عمیقی) است.

5 مورد از مهم‌ترین موارد کاربرد اسید استیک در پزشکی که خوب است بشناسید!؟

کلام آخر

ما در این متن در خصوص کاربرد اسید استیک در پزشکی صحبت، و سعی کردیم برخی از مهم‌ترین خواص و کاربردهای این ماده را به شما معرفی کنیم. همانطوری که گفتیم، این ماده، علاوه بر حوزه پزشکی، در بسیاری صنایع کاربرد دارد. صنایع مطرح در کشور و صنایعی که کارشان در ارتباط مستقیم با پزشکی است، می‌توانند برای تهیه چنین ماده‌ای به سراغ مراجع معتبر و مطرح در کشور همچون تهران اسید بروند. این مجموعه در حوزه ارائه و فروش ترکیبات شیمیایی و از جمله اسید استیک فعالیت می‌کند.