اسید بنزوئیک ساده ترین کربوکسیلیک اسید آروماتیک نیز می باشد. این ماده یک اسید ضعیف محسوب می شود. از نمک های آن به عنوان نگهدارنده های غذایی استفاده می شود. همچنین در ساخت بسیاری از ترکیبات آلی دیگر از بنزوئیک اسید استفاده می شود.
مشخصات اسید بنزوئیک
- نام شیمیایی : اسید بنزوئیک
- اسامی مترادف با اسید بنزوئیک : بنزوئیک اسید، Benzoic acid، اسید کربوکسیلیک فنیل.
- گرید : صنعتی / آزمایشگاهی
- فرمول شیمیایی : C7H6O2 (C6H5COOH).
- خلوص : اسید بنزوئیک 99%
- برند : 1. اسید بنزوئیک چین مارک MICROLEX. 2. اسید بنزوئیک هند.
- شکل ظاهری : ترکیب بلوری سفید رنگ.
خرید و فروش اسید بنزوئیک
اسید بنزوئیک 99 درصد در گالن های 30 کیلوگرمی در گرید صنعتی و آزمایشگاهی به فروش می رسد.
جهت دریافت قیمت خرید و فروش اسید بنزوئیک صنعتی و آزمایشگاهی با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
آشنایی با کاربردهای مهم اسید بنزوئیک
اسید بنزوئیک در صنایع کاربرد فراوان دارد که عبارتند از
به عنوان خوراک واحدهای صنعتی
برای تهیه بنزیل کلراید : بنزیل کلرید از واکنش تیونیل کلرید با اسید بنزوئیک بدست می آید. با استفاده از بنزیل کلرید می توان بسیاری از مشتقات اسید بنزوئیک را ساخت از جمله بنزیل بنزوات که یک طعم دهنده مصنوعی می باشد.
دمای 300 درجه سانتی گراد الی 400 درجه سانتی گراد بدست می آید. البته این فرآیند می تواند در حضور کاتالیزور نمک کبالت در 200 درجه سانتی گراد هم انجام پذیرد. فنول نیز استفاده های بسیاری دارد ، که مهم ترین آنها تبدیل فنول به سیکلوهگزانول می باشد که سرآغازی برای تولید نایلون است.
اسید بنزوئیک در مواد غذایی
اسید بنزوئیک در نگهداری مواد غذایی کاربردهای مختلفی دارد که در اینجا به آنها اشاره می کنیم :
بنزوات ها به عنوان نگهدارنده در مقابل مخمرها و کپک ها مورد استفاده قرار می گیرند و تاثیر کمتری بر روی باکتری ها دارند. مصرف این گروه از نگهدارنده ها سابقه ای از اوایل 1900 میلادی دارد. این گروه اثرات هم افزایی با سایر انواع نگهدارنده ها مثل سوربات ها دارند و در کنار دی اکسید سولفور هم مورد استفاده قرار می گیرند که خود به تنهایی از فعالیت آنزیمی و قهوه ای شدن ممانعت می کند.
این ترکیبات به صورت طبیعی در برخی میوه ها وجود دارند.
مزایا : بنزوات ها به سهولت در آب حل شده و در دسترس می باشند. بنزوات سدیم رایج ترین فرم کاربردی این گروه است و بنزوات پتاسیم در انواع محصولات کم سدیم کاربرد دارد. بنزوات ها در محصولات اسیدی کاربرد دارند جایی که حضور آنها به شکل اسید بنزوئیک است. بهترین ph مورد استفاده برای این گروه کمتر از 4.5 می باشد به همین جهت در محصولات اسیدی بیشترین کاربرد را دارند.
محدودیت ها : بنزوات ها بوی خاصی دارند که همین موضوع میزان مصرف آنها را محدود خواهد کرد. استفاده از آنها در محصولاتی که با رشد مخمرها سروکار دارند امکان پذیر نیست. اسید بنزوئیک در آب به مقدار کم قابل انحلال است. کاربرد اسید بنزوئیک و بنزوات ها برابر :
Part a of annex III of Directive 95/2/EC as amended by Directives 98/72/EC, 2003/114/EC and 2006/52/EC.
در برخی مواد غذایی با تعیین میزان ماکزیمم مصرف ، مجاز اعلام شده است. به طور معمول سقف استفاده از این گروه نگهدارنده 0.1 % می باشد.
دوز مجاز قابل دریافت روزانه برای مجموع بنزوات ها در کل ماکزیمم 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن مصرف کننده است.
موارد رایج کاربرد : بنزوات ها رایج ترین نگهدارنده در نوشیدنی های غیر الکلی به حساب می آیند.
نگهدارنده غذا
نگهدارنده غذا مصرف دارند که به نام های E213 , E212 , E211 , E210 شناخته می شوند. هر کدام از این نمک ها از واکنش مستقیم یا واکنش با نمک های سدیم ، پتاسیم یا کلسیم تهیه می شوند. در اصل اسید بنزوئیک از رشد قارچ ها ، مخمرها و بعضی باکتری ها جلوگیری می کند. نحوه اثر اسید بنزوئیک اینگونه است که در ابتدا اسید بنزوئیک جذب سلول می شود، اگر PH درون سلولی به 5 یا کمتر تغییر کند، تخمیر ناهوازی گلوکز از طریق phosphofructokinase به میزان 95% کاهش می یابد و این خود باعث نابودی آنها می شود. مقدار معمول استفاده از اسید بنزوئیک و نمک هایش به عنوان نگهدارنده بین 0.05% – 0.1% می باشد. البته در بعضی غذاها باید از سطوح بالاتری از اسید بنزوئیک استفاده شود که مقادیر ماکسیمم آن در قوانین بین المللی غذا موجود است. البته نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اسید بنزوئیک با اسکوربیک اسید موجود در نوشابه ها واکنش داده و مقادیر بسیار کم بنزن تولید می شود.
اسید بنزوئیک در رب گوجه
امروزه رب در بیشتر وعده های غذایی ما مورد استفاده است. به همین دلیل استفاده از مواد افزودنی در آن غیرمجاز است. یکی از مواد افزودنی که روند کپک زدن محصولات را به تعویق می اندازند بنزوات سدیم است. البته اسید بنزوئیک در گوجه وجود دارد اما به میزانی نیست که از کپک زدن آن جلوگیری نماید.
دارو
اسید بنزوئیک جزئی از پماد whitfield است که برای درمان بیماری های قارچی پوست و مو استفاده می شود.
تهیه و تولید اسید بنزوئیک
اسید بنزوئیک معمولا به دو روش تجاری و آزمایشگاهی تهیه و تولید می گردد.
روش تجاری
یکی از روش های ساخت و تولید اسید بنزوئیک اکسایش جزئی تولوئن با گاز اکسیژن در مجاورت کاتالیزور کبالت یا منگنز نفتنات است که با بازده بالا و رعایت اصول محیط زیستی انجام می شود.
روش آزمایشگاهی
بنزوئیک اسید ماده ارزان قیمت و در دسترسی است، در نتیجه در صورت نیاز به آن لازم نیست زحمت سنتز آن را متقبل شویم و فقط کافی است نمونه تجاری آن را خریداری کرده و متناسب با کارمان آن را خالص سازی کنیم. که برای اینکار استفاده از روش تبلور مجدد با دو حلال با حلال های اتانول و آب بسیار مناسب می باشد.
ولی در هر صورت می توان آن را به روش های زیر نیز سنتز کرد:
- روش هیدرولیز : از هیدرولیز بنزونیتریل ، بنزآمید در محیط های اسیدی و یا بازی شدید می توان اسید بنزوئیک یا آنیون آن را بدست آورد.
- تهیه اسید بنزوئیک از بنزالدهید : همچنین می توان با استفاده از واکنش کانیزاروی تقاطعی اسید بنزوئیک را از بنزالدهید ساخت
- با استفاده از بنزیل الکل : همچنین می توان از اکسایش بنزیل الکل در حضور محلول پتاسیم پرمنگنات داغ نیز استفاده کرد. در این روش بلافاصله بعد از واکنش باید محلول در حالت داغ فیلتر شود تا منگنز دی اکسید تشکیل شده جدا شود و سپس محلول به حال خود رها می شود تا بلورهای اسید بنزوئیک تشکیل شود.
بسته بندی اسید بنزوئیک
اسید بنزوئیک در بشکه های 30 کیلوگرمی با برند چین و هند موجود می باشد.
ایمنی محصول
هنگام استفاده از این محصول باید از وسایل حفاظت شخصی مانند لباس کار، دستکش ضد اسید، ماسک استفاده نمایید.
کلیه موارد مورد نیاز جهت اطفاء حریق در مکان استفاده شود.
مشخصات اسید بنزوئیک
- وزن نامعلوم
-
نوع بسته بندی
بسته 1 کیلوگرمی/1لیتری
ما تولیدی رب گوجه داریم میخواستم بخرم ولی نیاز به مشاوره با کارشناس دارم . چجوری میتونم باهاتون تماس بگیرم؟