تفاوت جوهرنمک و وایتکس
تفاوت جوهرنمک و وایتکس

جوهر نمک چیست و چه نوع اسیدی است؟

نام جوهرنمک برای اغلب ما آشناست، زیرا به عنوان ماده ای است که در کنار استفاده در صنعت، در منازل هم به کار برده می شود. اما جوهرنمک چیست و چه نوع اسیدی است؟ چه قابلیت هایی دارد که می توان از آن در صنعت و خانه بهره برد؟ در پاسخ به این پرسش که جوهر نمک چیست و چه نوع اسیدی است؟ باید گفت این ماده همان هیدرو کلریک اسید است که با فرمول شیمیایی HCL شناخته می شود. به علت خاصیت اسیدی و خورندگی بالایی که این ماده دارد، استفاده از آن به منظور تمیز کاری و گندزدایی بسیار معمول است. در پاسخ جزئی تر به این سوال که جوهر نمک چیست و چه نوع اسیدی است؟ باید گفت هیدرو کلریک اسید در واقع همان اسید معده است که امروزه به منظور تمیز کاری، افزودنی به مواد غذایی برای پیشگیری از فساد، تنظیم PH در محیط هایی نظیر استخر ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد هیدروکلریک اسید در منزل چیست؟

یکی از مهم ترین موارد مصرف این ماده کاربرد هیدروکلریک اسید در منزل می باشد. به علت خاصیت اسیدی و خورندگی بالای این ماده می توان به عنوان نوعی سفید کننده از آن در منازل بهره جست. این ماده می تواند جرم و مواد آلوده ای که سبب ایجاد ظاهری کثیف در وسایل منزل از جمله کاشی و سرامیک شده اند را به خوبی در خود حل کرده و پاکیزگی را به شما هدیه دهد. کاربرد جوهر نمک در منزل باید به صورت رقیق شده صورت گیرد، زیرا در غلظت بالا می تواند سبب بروز آسیب های جدی برای سلامتی گردد. هم چنین باید توجه داشت که کاربرد جوهر نمک در منزل باید به تنهایی و بدون ترکیب شدن آن با سایر شوینده ها نظیر وایتکس باشد، زیرا در چنین صورتی گاز سمی کلر آزاد می شود که می تواند سبب آسیب های تنفسی و خفگی گردد. شرکت کیمیا تهران اسید ، فروش جوهرنمک را در گرید صنعتی و آزمایشگاهی به عهده دارد.

تفاوت جوهر نمک و وایتکس در چیست؟

یکی دیگر از مواد تمیز کننده مورد استفاده در منازل را می توان وایتکس دانست، اما تفاوت جوهرنمک و وایتکس چیست؟ تفاوت اصلی این دو ماده در قدرت پاک کنندگی و اسیدیته آنهاست. اگرچه هر دو ماده دارای کلر هستند و به علت دارا بودن این ماده خاصیت تمیزکنندگی دارند، اما قدرت پاک کنندگی جوهر نمک بالاتر بوده و به همین علت برای سطوحی که جرم بسیار زیاد دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. دیگر تفاوت جوهر نمک و وایتکس در میزان اسیدیته آنهاست. PH جوهر نمک در حدود 1 و یا کمتر از آن است که نشان از اسیدی بودن بسیار زیاد آن است. این در حالی است که وایتکس دارای PH قلیایی است و نوعی باز محسوب می شود.

آیا جوهر نمک در آب حل میشود یا خیر؟

پرسش دیگری که پیش می آید این است که آیا اسیدکلریدریک در آب حل میشود یا خیر ؟ پاسخ مثبت است و باید گفت این ماده در آب محلول می باشد. برای استفاده از آن در منزل باید به رقیق سازی آن با آب بپردازید تا از مصرف آن در غلظت بالا خودداری شود. این ماده در دمای محیط در آب محلول می باشد و با این کار برای استفاده در محیط های کوچک و منازل قابل مصرف می گردد. بنابراین پاسخ این پرسش که آیا جوهر نمک در آب حل میشود یا خیر، مثبت است.

جوهر نمک چیست علوم ششم

شاید جالب باشد که بدانید این اسید قوی صنعتی در بدن ما هم موجود است. در واقع اسیدی که معده برای هضم مواد غذایی از آن بهره می گیرد، همان جوهر نمک یا هیدروکلریک اسید است. این اسید در معده می تواند به هضم بهتر غذا منجر شود و در عین حال یک ابزار دفاعی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زایی است که از طریق مواد غذایی و بلع وارد معده می شوند. بنابراین می توان جوهر نمک را اسیدی حیاتی برای ادامه زندگی و سلامت بدن دانست.

فرمول جوهر نمک

در بررسی جزیی تر ماهیت اسید کلریدریک، به فرمول شیمیایی آن می رسیم. فرمول جوهر نمک HCL می باشد. این اسید قوی از ترکیب دو عنصر هیدروژن و کلر تشکیل شده است. ترکیب این دو عنصر منجر به تشکیل یکی از قوی ترین اسید های مورد استفاده در صنعت شده است. هیدروکلریک اسید در فرمول شیمیایی خود دارای یک یون H+ می باشد که به این نوع اسید ها، تک پروتونی گفته می شود. این اسید تک پروتونی به راحتی و به طور کامل در آب حل می شود و به عنوان یک حلال در صنعت مورد استفاده های فراوانی قرار می گیرد.

قویترین اسید

اگرچه جوهر نمک یکی از اسیدهای قوی شناخته شده است که خورندگی بالایی دارد، اما نمی توان آن را قوی ترین اسید عنوان کرد. زیرا قدرت اسیدها را در کنار شاخص PH با موارد دیگری نظیر میزان خورندگی نیز می سنجند. در بین اسیدهای قوی، اسید کلریدریک کم ترین میزان خورندگی را دارد و اسیدهای به شدت خورنده تری نیز وجود دارند. حتی امروزه به ترکیبی از چند اسید قوی که به آنها سوپر اسید گفته می شود، نیز رسیده اند که می توان آنها را در زمره قویترین اسیدها جای داد.

ترکیب جوهر نمک و وایتکس

عده ای گمان می کنند که با ترکیب جوهر نمک و وایتکس که هر دو از تمیز کننده های خانگی هستند، به گندزدایی بیش تری دست پیدا می کنند. اما ترکیب جوهر نمک و وایتکس می تواند سمی و خطرناک بودن هر دو ماده را تشدید کند. در اثر ترکیب این دو ماده با یکدیگر، شاهد آزاد شدن گاز کلر خواهیم بود. این گاز ماده ای سمی است که به سرعت می تواند وارد مجرای تنفسی شده و احساس خفگی را در فرد ایجاد کند. به نحوی که اگر محیط از تهویه مناسبی برخوردار نباشد و فرد در معرض تنفس بیش از حد این گاز قرار گیرد، خطرات جدی برای سلامتی وی به همراه خواهد داشت.

اسید کلریدریک 37 درصد

با توجه به پر کاربرد بودن اسید کلریدریک، این ماده در مراکز گوناگون فروش مواد شیمیایی قابل عرضه است. اما اگر به دنبال خرید اسید کلریدریک 37 درصد با قیمت مناسب هستید، می توانید به سامانه فروش آنلاین کیمیا تهران اسید مراجعه کنید. این مرکز از بزرگ ترین تولید کنندگان اسید کلریدریک 37 درصد می باشد که آن را به فروشندگان دیگر در سراسر کشور هم عرضه می کند. شما می توانید برای خرید مستقیم اسید کلریدریک 37 درصد از تولید کننده به سایت کیمیا تهران اسید مراجعه کرده و آن را با قیمت مناسب خریداری نمایید.

جوهر نمک اسید صنعتی است

یکی از اسیدهایی که موارد استفاده آن به ویژه در صنعت به شدت بالاست، جوهر نمک است. این ماده با نام های دیگری چون هیدروکلریک اسید، کلریدریک اسید و یا اسید معده هم شناخته می شود. باید اشاره کرد که موارد استفاده این ماده به نحوی است که می توان ادعا کرد که جوهر نمک اسید صنعتی است. علت اینکه این اسید قوی در صنعت تا این حد پر کاربرد شده است، قدرت بالا و میزان خورندگی آن است. به نحوی که می تواند ترکیبات و مواد دیگری را در خود حل کند و به عنوان یک ماده پایه برای تولیدات صنعتی استفاده می شود. در ادامه این مطلب سوالات متداولی درباره جوهر نمک و مطالب جالبی را در مورد آن عنوان کرده ایم.