عوارض پودر سیترات پتاسیم ⚠️ [مراقب خطر باشید!]
عوارض پودر سیترات پتاسیم ⚠️ [مراقب خطر باشید!]

عوارض پودر سیترات پتاسیم

امروزه با پیشرفت تکنولوژی مواد گوناگونی از معدن ها کشف میشود که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از موادی که از مواد معدنی حساب میشود پتاسیم سیترات است که در ساخت دارو بیشترین استفاده را دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعت دقیقی از این مواد برای شما بیان کنیم و همچنین دانستن عوارض پودر سیترات پتاسیم میتواند شما را در  مصرف این مواد آگاه کند و برای خرید سیترات پتاسیم میتوانید با خیال راحت از تهران اسید خریداری کنید.

این مواد در بسیاری از مواد غذایی به صورت طبیعی یافت میشود که از جمله آنها میتوان به سبزی ها، میوه ها، آجیل، حبوبات اشاره کرد. سیترات پتاسیم در صنعت مواد غذایی به صورت افزودنی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند در بهبود ضربان قلب و افزایش سلامت استخوان ها و درمان سنگ کلیه موثر باشد. این مواد در شکل های گوناگونی یافت میشود که به صورت قرص و پودر و … است. فرمول شیمیایی این ماده C۶H۵K۳O8 است. این ماده در مواد مغذی ضروری مانند کلسیم و انواع ویتامین ها در مواد غذایی به صورت غنی شده موجود نمیباشد زیرا موجب افزایش فشار خون میشود.

مکانیزم عمل پتاسیم سیترات در بدن چگونه است؟

پتاسیم سیترات به طور خاص در حذف پروتون ها و بار های مثبت اتم ها کمک میکند که اسیدیه را در ادرار کاهش میدهد. این مواد در بدن به بهبود سنگ کلیه نیز کمک میکند. همچنین این مواد میتواند نمک های تشکیل دهنده سنگ مانند اگزالات کلسیم اسید اوریک و … را در مثانه کریستالیزه کند.

مطالعات نشان می دهد که استفاده از سیترات پتاسیم، تشکیل سنگ و بازگشت آنرا کاهش می دهد. به طور کلی، حفظ تعادل اسیدی در مثانه، مانع از تشکیل انواع سنگ های کلیه می شود همینطور تعداد دفعات سنگ کلسیم کلیوی ادرار کودکان را کاهش می دهد.

عوارض پودر سیترات پتاسیم ⚠️ [مراقب خطر باشید!]

نقش پتاسیم سیترات در بدن

این مواد در بدنسازی هم کاربرد دارد و میتواند به عنوان الکترولیت به کنترل عضلات و عملکرد آنها و همچنین ضربان قلب کمک کند. اگر فردی در حال رژیم غذایی باشد و از گیاهان زیاد استفاده کند شانس او برای دریافت پتاسیم بیشتر میشود ولی اگر در رژیم غذایی خود از غذاهای فراوری شده استفاده کنید شانس شما برای دریافت پتاسیم مورد نیاز کن میشود. پتاسیم برای سلامت قلب، عملکرد ادراری، تعادل اسید و باز و دستگاه گوارش خوب است. پتاسیم سیترات به طور خاص باعث ایجاد عوارض قلیایی در بدن می شود و باعث می شود سطوح pH ادرار را متعادل سازد.

سیترات پتاسیم برای استخوان ها مفید است یا مضر؟

این مواد بر فشار خون تاثیر میگذارد و موجب کاهش سکته مغذی میشود.

هنگامی که خون بدن حالت اسیدی پیدا میکند بدن برای تعادل سازی خون اقدام به جذب کلسیم توسط استخوان ها میکند تا خون را قلیایی کرده و خطر سکته را کاهش می دهد.

عوارض پودر سیترات پتاسیم

همه مواد علاوه بر اینکه مزایایی دارند معایبی هم دارند که مواد را در دسته های مختلف دسته بندی میکنند. برای اینکه با عوارض پودر سیترات پتاسیم آشنا شوید لطفا تا پایان مقاله ما را دنبال کنید.

  1. اگر بیماری زخم معده دارید بدون شک سطح k بدنتان به شدت افزایش پیدا میکند و این دارو برای افرادی که زخم معده دارند اصلا توصیه نمیشود زیرا مصرف آن میتواند موجب تشدید شدن بیماری شما شود.
  2. اگر بدنتان آب کمی دارد یا به زبان ساده کم آبی دارید اصلا از این مواد استفاده نکنید زیرا این مواد به خودی خود باعث جذب آب بدن میکند و آب بدن کاهش می یابد. اگر شما دچار کم آبی هستید به هیچ عنوان مصرف این مواد را پیشنهاد نمیکنیم.
  3. اگر مشکلات کلیوی دارید برای مصرف این قرص حتما با پزشک خود مشورت کنید زیرا در بعضی افراد دارای مشکلات کلیوی باعث بروز مشکلاتی میشود که لازم است پزشک خود را در جریان بگذارید.
  4. اگر در سیستم ادرار دچار عفونت هستید این مواد اصلا برای شما پیشنهاد نمیشود زیرا با مصرف این قرص علاوه بر بهبود نیافتن باعث شدید شدن عفونت شما هم میشود.
  5. اگر از انواع دیابت ها برخوردار هستین برای اینکه این مواد به انواع دیابت ها تاثیر میگذارد باید برای استفاده آن با پزشک خود مشورت کنید و در صورت  تایید پزشک آن را مصرف نمایید.
  6. اگر در هضم مواد غذایی در بدن مشکل دارید میتوانید با مشورت پزشک خود اقدام به مصرف این قرص نمایید.
  7. با افزایش میزان پتاسیم در خون علائمی چون درد در جناق سینه، تپش قلب، ضعف حرکتی و تهوع، اسهال یا مدفوع سیاه بروز می کند که با در میان گذاشتن با پزشک توصیه های لازم برای ترک دارو صورت می گیرد.
  8. مادر های باردار و حتی شیرده لازم است حتما برای استفاده از این مواد با پزشک خود مشورت کنند تا هیچ خطری مادر و نوزاد را تهدید نکند.
  9. داروهایی که باعث کاهش سرعت انتقال مواد غذایی از طریق روده می شوند، می توانند هضم این قرص را از طریق دستگاه گوارش به تأخیر بیاندازند و منجر به افزایش سوزش، زخم یا باریک شدن روده کوچک شوند. از جمله این دارو های می توان به آتروپین، لوپرامید، لیراگلوتید (ساکسزندا، ویکتوزا) و داروهای مشابه اشاره نمود.

عوارض پودر سیترات پتاسیم

کلام اخر

سیترات پتاسیم در کنار مزایا معایب و خطراتی هم دارد که باید در استفاده این ماده به شدت احتیاط کنید چرا که در صورت جدی نگرفتن این قضیه میتواند به شدت برای سلامتی شما مضر باشد. همان طور که در مقاله هم به آن اشاره شد عوارض سیترات پتاسیم زیاد است و این ماده یک قلیایی کننده ادرار به شمار میرود. همچنین این ماده در یک برنامه غذایی یا ورزشی می تواند به کاهش چربی اضافی بدن و در نتیجه افزایش توده عضلانی کمک کند.