کاربرد اسید استیک در کشاورزی⭐ [نکات خاص!]
کاربرد اسید استیک در کشاورزی⭐ [نکات خاص!]

کاربرد اسید استیک در کشاورزی فوق‌العاده وسیع و بیشتر در زمینه کنترل pH است. می‌تواند موجب حفظ انواع گونه‌های گیاهی از آسیب شده و آثار خشکسالی را در گیاهانی مانند آرابیدوپسیس، برنج، ذرت، گندم، کلزا و کاساوا بهبود می‌بخشد و همچنین باعث افزایش تحمل به خشکی در برخی درختان میوه مانند سیب و… می‌شود. گزارش‌های اخیر از تحمل و اجتناب به خشکی ناشی از اسید استیک در طیف متنوعی از گونه‌های گیاهی، توجه به این اسید آلی کم‌هزینه را به‌عنوان یک محرک زیستی معرفی می‌کنند.

یکی از اساسی‌ترین استفاده‌ها از این اسید، پاک‌سازی رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها است. در واقع سیلوهای دام نیز نیاز مبرم به این اسید برای بقا خواهند داشت. جدای این موارد، اسید استیک در گستره وسیعی از صنعت نقش فوق‌العاده مهمی دارد.

این نتایج بر اساس داده‌ها از نشان تأثیرگذاری، واقعاً شگفت‌انگیز هستند؛ زیرا با مطالعات قبلی که مهار رشد ریشه وابسته به pH را در غلظت‌های مشابه نشان می‌دهند، در تضاد هستند. در تهران اسید این موضوع را بررسی خواهیم کرد و در مورد آن توضیحات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

کاربرد اسید استیک در کشاورزی

استفاده‌های کشاورزی کاربرد اسید استیک

کاربرد اسید استیک در دنیای کشاورزی فراتر از آن است که صرفاً بتوان در چند کلمه و چند مقاله در مورد آن صحبت کرد. اما به‌هرحال بخش مهمی از آن، به کنترل آفات می‌پردازد. مسئله مهم در مورد کاربرد اسید استیک این است که در گستره وسیع‌تر، قیمت کمی دارد. همین قیمت کم سبب می‌شود که ارزش فوق‌العاده‌ای برای کشاورزان داشته باشد. استفاده از اسید فسفریک، نیتریک و سیتریک با کودهای مرطوب محلول در آب نیز یک راهکار عملی دیگر برای استفاده به‌عنوان جلو گیرنده از میزان pH بالا و همین‌طور مواد اضافه است.

از این اسید به‌عنوان یک فرمول ثابت برای کنترل میزان pH نیز استفاده می‌گردد. در ادامه البته بیشتر با مزیت‌ها و ویژگی‌های خاص کاربرد اسید استیک آشنا خواهیم شد.

کنترل آفات بر پایه اسید استیک

در واقع موضوع مهم این است که استفاده از اسید استیک در کشاورزی سبب ایجاد کم‌ترین نرخ بازدهی با آفت می‌گردد. برای اولین‌بار به طور قطعی در این مورد یک نظریه‌پردازی شد که هنگام جوانه زدن ذرت روی کاغذ صافی، pH پایین تشدید می‌شود و pH بالا کاهش می‌یابد، این مهار رشد ریشه به روشی قابل پیش‌بینی بر اساس ثابت تفکیک اسید استیک است.

اسید استیک (CH3COOH) به طور طبیعی از طریق تخمیر بی‌هوازی (سرکه) تولید می‌شود یا از طریق روش‌های مختلف شیمیایی صنعتی سنتز می‌شود. اجزای اصلی سرکه آب و اسید استیک است.

اسید استیک می‌تواند غشای سلولی را از بین ببرد که پس از آن می‌تواند منجر به خشک‌شدن بافت گیاه و مرگ گیاه شود؛ بنابراین، سرکه به‌عنوان یک علف‌کش تماسی طبیعی برای کنترل علف‌های هرز در محصولات ارگانیک با این ترکیب مورداستفاده قرار می‌گیرد. اطلاعات بیشتری برای تعیین تأثیر غلظت اسید استیک، حجم کاربرد و مواد کمکی بر کنترل علف‌های هرز موردنیاز است. به طور معمول، سرکه خانگی حاوی 5٪ اسید استیک است و غلظت اسید استیک بیشتر به‌صورت تجاری در دسترس است. اسید استیک در کنترل علف‌های هرز پهن برگ بیشتر از هر نوع گیاه دیگری است.

_ فرمول اسید استیک

ازبین‌برنده آهک در خاک

در برخی از بافت‌های زمین و خاک، مقدار زیادی آهک وجود دارد که می‌تواند جلوی رشد گیاهان را بگیرد. به‌اصطلاح گیاهان را می‌سوزاند. برای این کنترل در کشاورزی از اسید استیک استفاده می‌شود. استیک اسید در واقع می‌تواند مقدار اسیدیته خاک را کم‌تر کند. در نتیجه خاک برای رشد گیاهان به شرایط نرمال‌تری می‌رسد. اسید استیک یک محصول فوق‌العاده ارزان‌قیمت و در دسترس است که کشاورزان به‌راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.

مزیت مهم این اسید این است که مقاومت فوق‌العاده‌ای در مقابل بافت‌های میکروبی دارد و می‌توان برای مدت‌زمان طولانی و در طی یک دوره کاشت گیاهی کامل از آن استفاده کرد. می‌توان به‌راحتی این اسید را با کودهای موجود در بازار ترکیب کرد.

استفاده از اسید استیک برای جلوگیری از خشکی گیاهان درحال‌رشد

قرارگرفتن در معرض تنش خشکی بر بهره‌وری گیاه تأثیر منفی می‌گذارد و در نتیجه امنیت غذایی جهانی را تهدید می‌کند. با تغییر اقلیم جهانی، شناسایی راه‌حل‌هایی برای افزایش انعطاف‌پذیری گیاهان در برابر خشکسالی اهمیت فزاینده‌ای دارد. چندین درمان شیمیایی اخیراً به‌عنوان تکنیک‌های امیدوارکننده برای تنش‌های مختلف فردی و ترکیبی ظاهر شده‌اند. این مطالعه شواهد قانع‌کننده‌ای را نشان می‌دهد که چگونه کاربرد اسید استیک با بررسی چندین ویژگی مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی باعث افزایش واکنش‌های سازگاری به خشکی در سویا می‌شود.

پس از تحقیقات وسیع در این زمینه، بهره‌گیری از سطوح خاص و البته کنترل شده محلول‌پاشی اسید استیک در سویای در معرض خشکی منجر به بهبود زیست‌توده ریشه، سطح برگ، سرعت فتوسنتز و راندمان مصرف آب شد. منجر به بهبود عملکرد رشد می‌شود. تجمع گونه‌های اکسیژن فعال ناشی از خشکسالی و افزایش سطح نشت مالون دی آلدئید و الکترولیت در نتیجه، به طور قابل‌توجهی با درمان اسید استیک برگردانده شد.

راهنمای خرید اسید استیک

درصورتی‌که قصد خرید استیک اسید را دارید در حال حاضر مجموعه‌های زیادی در اینترنت و فضای واقعی این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهند. البته که تهران اسید یکی از پورتال‌های معتبر در این زمینه است. شما می‌توانید قبل از انتخاب و سفارش، توضیحات لازم در این مورد را به دست آورید. در بحث خرید، مسئله مهم در مورد این اسید، کیفیت و مقاومت است. درصورتی‌که در اسید استیک ناخالصی وجود داشته باشد به طبع تأثیر لازم را نمی‌گذارد.

البته این اسید معروف کاربردهای وسیع زیادی دارد که در بخش‌های دیگر در مورد آن به‌صورت مفصل صحبت خواهیم کرد. مقادیر زیادی اسید استیک برای تولید محصولاتی مانند جوهر برای چاپ پارچه، رنگ، مواد شیمیایی عکاسی، آفت‌کش‌ها، داروها، لاستیک و پلاستیک استفاده می‌شود.

برای استعلام قیمت اسید استیک با کارشناسان تهران اسید در ارتباط باشید.

_ اسید استیک و خشکی گیاهان

نتیجه گیری

اسید استیک به‌عنوان یک عامل ترش اضافه شده در سرکه، ترشی سبزی‌ها و سس و به‌عنوان ماده خام برای ادویه استفاده می‌شود. گستره کاربرد فوق‌العاده‌ای دارد و این بخش مرتبط با همین حوزه‌ها، البته در کشاورزی است. کاربرد اسید استیک در کشاورزی بیشتر متوجه بخش کاشت و کنترل آفات و همین‌طور گیاهانی است که به‌صورت خود رویش در باغات و مزارع دیده می‌شوند.

روی‌هم‌رفته، نتایج به‌دست‌آمده در طی تحقیقات انجام شده در لابراتوارها نشان داد که استفاده از اسید استیک گیاهان سویا و برخی گیاه‌ها با بافت و ساختار مشابه را قادر می‌سازد تا به طور مثبت توانایی فتوسنتزی، تعادل آب، هموستاز معدنی و پاسخ‌های آنتی‌اکسیدانی را تنظیم کنند؛ بنابراین اسید استیک را به‌عنوان یک ماده شیمیایی مقرون‌به‌صرفه و به‌راحتی در دسترس برای مدیریت رشد و بهره‌وری سویا در مناطق مستعد خشکسالی پیشنهاد می‌کند.