عوارض اسید استیک [لوزی خطر اسید استیک]
عوارض اسید استیک (لوزی خطر اسید استیک)

عوارض اسید استیک (لوزی خطر اسید استیک) در صورتی خطرناک خواهد بود که نکات ایمنی در هنگام استفاده از آن رعایت نشود. همان طوری که از نام اسید استیک، مشخص است، این ترکیب یک اسید بوده و چه بخواهید و چه نخواهید اسیدها ممکن است آسیب‌هایی به بدن شما وارد کنند؛ پس کار عاقلانه این است که در هنگام به کارگیری این اسید، هیچ سهل انگاری روی ندهد. اگر می‌خواهید با برخی عوارض خطرناک این ماده آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

خطرناک‌ترین عوارض استیک اسید

بدترین و خطرناک‌ترین عوارض استیک اسید چیست؟ آیا اطلاعاتی در این رابطه دارید؟

اسید استیک، یک نوع اسید است و به نام‌های جوهر سرکه و جوهر انگور نیز ممکن است آن را صدا بزنند. نام آیوپاک این اسید، اتانوئیک اسید است. این اسید یک مایع بی‌رنگ است و بوی آن شباهت زیادی به بوی سرکه دارد. در ضمن، فرمول شیمیایی این اسید به این شکل است:CH3COOH. اسیدیته یا pH این ترکیب، 2.4 است؛ یکی از دلایلی که باعث شده این ماده عوارضی داشته باشد، همین پایین بودن اسیدیته است.

حال که به صورت مختصر با استیک اسید آشنا شدیم و فهمیدیم که عوارض آن از کجا سرچشمه می‌گیرد، لازم است در مورد عوارض آن نیز صحبت کنیم. برخی از بدترین عوارض استیک اسید به شرح زیر است:

1-بروز مسمومیت

اگر فردی به اشتباه، اسید استیک غلیظ را میل کند، باید با سلامت اعضای داخلی بدن خود، مانند معده، برای همیشه خداحافظی کند. اسیدها یکی از ترکیباتی هستند که هیچگاه نتوانستند با معده ما انسان‌ها رابطه دوستانه و خوبی برقرار کنند.

2- آسیب به چشم‌ها

از دیگر عوارض اسید استیک، که به هیچ عنوان قابل جبران نخواهد بود، آسیب به چشم‌هاست. چشم‌ها یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین قسمت‌های بدنمان هستند و به مانند اعضای داخلی بدن، توسط یک لایه ضخیم پوست حمایت نمی‌شوند. اگر مقداری کمی از این اسید وارد چشم شد، باید هر چه سریع‌تر برای تمیز کردن و شستشوی آن اقدام کرد.

3-سیاه شدن دندان‌ها

یک ماده، حتی اگر به سختی دندان‌ها هم باشد، باز هم نمی‌تواند در مقابل قدرتی که اسید استیک دارد، مقاومتی از خود نشان دهد. کسانی که به صورت طولانی مدت در تماس با این اسید هستند، نباید از سیاه شدن دندان‌های خود شکایتی داشته باشند.

4- مرگ

یکی از بدترین و ناخوشایندترین عوارض اسید استیک که نمی‌توانید حتی فکر آن را کنید، مرگ است. کسانی که استیک اسید غلیظ را می‌خورند، گناهی نابخشودنی در مقابل کبد و کلیه خود مرتکب می‌شوند. انجام این گناه، به مرگ و از دست رفتن جان فرد ختم می‌شود.

5- سوختگی پوست

اسیدها نیز روش خاص خود می‌توانند باعث سوختگی پوست شوند و این تنها، آتش نیست که باعث می‌شود، پوست ما بسوزد. اسید استیک، در صورتی که با سطح پوست تماس پیدا کند، باعث ایجاد سوختگی می‌شود.

6- مشکلات تنفسی

اسیدها، بخارهایی وارد هوا می‌کنند و این بخارات هستند که می‌توانند جان ریه‌های شما را به خطر اندازند. بهتر است، از تنفس هوایی که می‌دانید در آن اسید استیک وجود داشته است، جدا خودداری کنید.

برای خرید اسید استیک و یا استعلام قیمت اسید استیک با کارشناسان تهران اسید در ارتباط باشید.

نکات ایمنی برای کاهش عوارض اسید استیک چیستند؟

همیشه برای مشکلی راه حلی وجود داشته است؛ درست مانند عوارض اسید استیک. کسانی که مجبورند از این ماده استفاده کنند، می‌بایست در هنگام به کارگیری آن، برخی نکاتی ایمنی و مراقبتی را رعایت کنند. مهم‌ترین و حیاتی‌ترین این نکات به شرح زیر است:

عوارض اسید استیک

1- استفاده از تجهیزات ایمنی

برای آنکه بخار تولید شده توسط این ماده به ریه‌هایتان وارد نشود، بهتر است ماسک بزنید. برای کاهش درصد تماس اسید استیک با پوست نیز، لباس مناسب پوشیده و دستکش به دست کنید. برای محافظت از چشم‌ها نیز باید عینک‌های ایمنی به چشم خود بزنید. رعایت این نکات باعث می‌شود که درصد آسیب‌های احتمالی استفاده از این اسید به صفر نزدیک شود.

2- دور نگه داشتن استیک اسید از ترکیبات حساس

وقتی مواد و ترکیبات مختلف با هم ترکیب می‌شوند، ممکن است قدرتشان چند برابر شود؛ به همین سبب، توصیه می‌کنیم اسید استیک را از ترکیباتی، چون عوامل احیا کننده، عوامل اکسیدکننده و برخی اسیدها و بازها دور نگه دارید.

3-رعایت دقت

شاید خیلی مهم به نظر نیاید، اما یکی از راهکارهایی که می‌تواند باعث کاهش عوارض اسید استیک شود و سلامت آدمیزاد را حفظ کند، به کار بردن دقت در زمان استفاده از آن است. کسانی که به صورت دائمی مجبورند با این ماده کار کنند، می‌بایست در هنگام کار، تمام حواس خود را جمع کرده و کاری نکنند که این ماده به آنها آسیب بزند.

برای کاهش عوارض اسید استیک، این نکات مهم را در هنگام انبارداری رعایت می‌کنند!؟

برای آنکه برخی عوارض اسید استیک شما را درگیر خود نکند، بهتر است آن را در انباری با تهویه مناسب و دمای پایین نگهداری کنید. به این شکل می‌توانید مطمئن باشید که این اسید هیچ مشکلی را برای شما پدید نخواهد آورد.

دور نگه داشتن آن از منابع گرما و یا منابعی که باعث ایجاد آتش می‌شوند، دیگر موضوعی است که در هنگام انبارداری و نگهداری این ماده باید مورد توجه قرار داده شود. ظرفی که این اسید در آن ریخته می‌شود، باید ظرفی دربسته باشد و با این اسید وارد واکنش نشود.

بهتر است در نزدیکی انبارها و یا در نزدیکی جاهایی که این اسید قرار است به کار برده شود، ایستگاه‌های شستشو تعبیه شود. این مورد، شدت عوارض ناشی از اسید استیک را کاهش می‌دهد و بهتر است نسبت به انجام آن بی‌توجهی نشود.

علاوه بر انبارداری، شرایط دفع این اسید نیز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. این اسید باید مطابق با مقررات و با توجه به استانداردهای زیست محیطی دفع شود تا هیچ خطری برای محیط زیست نداشته باشد.

 نمودار اسید استیک

بدون ترس و واهمه از اسید استیک، به این شکل برای خرید آن اقدام کنید!؟

عوارض اسید استیک موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کردیم و گفتیم که اگر در هنگام استفاده از آن، نکات ایمنی رعایت شود، این اسید عارضه‌ای با خود به دنبال نخواهد داشت. اسید استیک در بسیاری صنایع کاربرد داشته و نمی‌توان به بهانه عوارض، از مصرف آن چشم پوشی کرد. صنایعی که به این ماده نیاز فراوانی دارند، خوب است خرید خود را از منابع معتبری چون تهران اسید انجام دهند.