الکل چوب چگونه تولید می شود؟
الکل چوب (متانول) چگونه تولید می شود؟ طرز تهیه و تولید متانول

می توان گفت یکی از راه های تولید متانول ایجاد واکنش بین کربن منوکسید و هیدروژن در دمای 230-400 درجه سانتیگراد و فشار 5-60 M pa می باشد. روش تهیه متانول در فشار کمتر و با استفاده از کاتالیزورهای اکسید روی و مس و کرومیت طراحی و اجرا شده است، ولی به دلیل مسموم شدن کاتالیزور در اثر ترکیب با گوگرد یا کلرید، باید گازهای خالص مصنوعی بکار برد ; شما میتوانید برای خرید الکل متانول بر روی لینک کلیک کنید.

تولید متانول از چوب

کلیه مواد کربنی مانند ذغال سنگ، چوب و زباله را می توان در تولید متانول به کار برد. البته این روش دارای مرحله ای اضافی در تولید است که شامل مرحله تولید گاز سنتز است.

برای تولید گاز سنتز لازم هر ماده ای بسوزد و اکسید شود تا گازهای CO,H2,CO2تولید شود.

اگر برای اکسیداسیون از هوا استفاده کنیم گاز دارای ۴۶ درصد نیتروژن می باشد که برای جداسازی باید از روش های سرمایشی استفاده کرد. برای اکسیداسیون از اکسیژن خالص نیز استفاده می باشد.

الکل چوب چیست؟

متانول از فعالیت بی هوازی گونه های زیادی از باکتری ها تولید می شود و در نتیجه مقدار اندکی از بخار متانول وارد جو می شود و پس از چندین روز به وسیله اکسیژن و با کمک نور خورشید اکسید شده و به آب و دی اکسید کربن تبدیل می گردد. البته در فرآیند سوختن متانول هم از نظر مواد بدست آمده چنین اتفاقی رخ می دهد ولی بسیار سریعتر، در ضمن شعله سوختن متانول بی رنگ است و باید مراقب باشیم تا با شعله آن دچار سوختگی نشویم.

الکل چوب (متانول) چگونه تولید می شود؟ طرز تهیه و تولید متانول

الکل چوب چگونه تولید می شود؟

در سال 1923 شیمیدان آلمانی ماتیاس پیر الکل متانول را از گاز سنتز تولید کرد، در این فرایند از کرومات روی به عنوان کاتالیزور استفاده می شد و واکنش در شرایط سختی مانند فشار 1000- 300 اتمسفر و دمای 400 درجه سانتی گراد انجام می گرفت. در شیوه مدرن تولید متانول از کاتالیزورهایی استفاده می شود که در فشارهای پائین عمل می کنند و کارایی موثرتری دارند.

امروزه گاز سنتز مورد نظر برای تولید متانول مانند گذشته از زغال بدست نمی آید بلکه از واکنش متان موجود در گازهای طبیعی تحت فشار ملایم 10- 20 اتمسفر و دمای 850 درجه سانتی گراد با بخار آب و در مجاورت کاتالیزور نیکل تولید می شود.

الکل چوب چگونه تولید می شود؟

تاریخچه الکل چوب

CO و H2 تولید شده تحت تاثیر کاتالیزوری که مخلوطی از مس و اکسید روی و آلومینیوم است واکنش داده و متانول ایجاد می کنند، این کاتالیزور اولین بار در سال 1966 توسط ICI استفاده شد. این واکنش در فشار 50-100 اتمسفر و دمای 250 درجه سانتی گراد صورت می گیرد. روش دیگر تولید متانول واکنش دی اکسید کربن با هیدروژن اضافی است که تولید متانول و آب می کند.

متانول نخستین بار توسط A mittasch در سال 1913 از مونواکسید کربن و هیدروژن در مجاورت کاتالیست آهن تهیه شد و ده سال بعد در سال 1923 با استفاده از کاتالیست های کرم و روی اولین واحد سنتز متانول صنعتی بوسیله badische anilin-und مورد بهره برداری قرار گرفت.

موارد مصرف و کاربرد الکل متانول

متانول به عنوان حلال ضد یخ و در تهیه سایر ترکیبات شیمیایی استفاده می شود.

متانول به صورت محدود به عنوان سوخت در موتورهایی با سیستم احتراق داخلی استفاده می شود.

با این همه از بیو الکل صد درصد نمی توان در ماشین های دیزلی بدون ایجاد تغییر در موتور ماشین استفاده کرد.

چهل درصد از متانول تولیدی برای تهیه فرمالدئید استفاده می شود که آن هم در تهیه پلاستیک، تخته سه لایی، رنگ و مواد منفجره استفاده می شود.

متانول تولید شده از چوب و سایر ترکیبات آلی را متانول آلی یا بیو الکل می نامند که یک منبع تجدید شدنی برای سوخت است و می تواند جایگزین مشتقات نفت خام شود.

از متانول برای تقلیب اتانول نیز استفاده می شود، این عمل به منظور غیر قابل شرب نمودن اتانولی که برای مصارف صنعتی تولید می شود انجام می پذیرد بدین منظور از مواد دیگری چون بریدن و تربانتین نیز استفاده می شود.

برای تغییر ماهیت اتانول صنعتی و جلوگیری از کاربرد آن به عنوان نوشیدنی، مقداری متانول به آن اضافه می کنند. دی متیل اتر از مشتقات متانول است که به جای cfc ها در افشانه های آتروسل به عنوان پیشرانه استفاده می شود.

موارد مصرف و کاربرد الکل متانول

مسمومیت با الکل چوب

هر فرد مشکوک را باید به اورژانس رساند بنابراین اولین اقدام تماس با اورژانس پیش بیمارستانی است. عدم وجود مهار در فرد مسموم عاملی برای آسیب به دیگران است که باید احتیاط لازم را به عمل آورد، به دلیل افت در هوشیاری باید بیمار را بر یک پهلو خواباند تا در صورت بروز استفراغ مواد غذایی وارد مجاری هوایی نشود.

یکی از نکات جالب برای درمان مسمومیت با متانول اتانول است در این روش به واسطه تداخل ما بین اتانول و متانول، در تغییر و دگرگونی متانول در کبد تغییراتی ایجاد می شود که از بروز اثرات سمی ممانعت بعمل می آورد. در واقع افرادی که مصرف اتانول و متانول همزمان دارند خطر آسیب چشمی کاهش یافته است اگر فردی متانول به تنهایی مصرف کرده باشد شرایط بشدت وخیم تر خواهد بود. بسیاری از بیماران به منظور رفع مسمومیت نیازمند دیالیز اورژانسی می شوند.

آیا الکل چوب باعث مرگ می شود؟

الکل چوب در تولید الکل های دست ساز باعث کوری، نارسایی کلیوی و مرگ می شود بنابراین مردم از مصرف هر گونه الکل خود داری کرده. مصرف کنندگان با دیدن علائم مسمومیت باید سریعا به واحد مسمومیت وزارت بهداشت و مراکز مستقر در شهرها مراجعه کرده و سریعا تحت درمان قرار گیرند.

در حدود نیم ساعت تا جهار ساعت علائم اولیه مسمومیت ایجاد می شود که به صورت تهوع، درد شکمی، سردرد، گیجی، استفراغ، خواب الودگی و تضعیف دستگاه اعصاب مرکزی همراه است. این علائم به دلیل اینکه خود به خود بهبود می یابد افراد به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند اما باید هر چه سریعتر تحت درمان قرار گیرند. چرا که دوره نهفته در مسمومیت وجود دارد.

این دوره نهفته 6 تا 24 ساعت پس از مصرف طول می کشد علائم عمده ای ندارد اما باعث اختلال در کارکرد بینایی در طیفی از تاری دید، هراس ازنور، دوبینی و حتی کوری کامل نمایان می شود. گاهی شروع علائم تا 72 ساعت با تاخیر ظاهر می شود و در صورت شدت علائم ممکن است به علت تضعیف اعصاب مرکزی و تغییرات متابولیسم فرد مصرف کننده فوت کند.

اثرات متانول را می توان در چندین نقطه از بدن پیگیری کرد. در دستگاه عصبی باعث بروز گیجی، سردرد، سرگیجه، تشنج و گاهی افت هوشیاری می شود. در سی تی اسکن از مغز دیده شده که گاهی ضایعاتی مشابه با بیماران مبتلا به پارکینسون در مغز افراد مسموم دیده می شود. در چشم ایجاد دوبینی، ترس از نور، احساس دیدن طوفان برفی، تاری دید، کاهش میدان بینایی و کوری می کند.

تاثیر الکل متانول بر محیط زیست

اثرات متانول در دستگاه گوارش مشابه با اتانول بوده و با تهوع، استفراغ، درد شکمی همراه است. بعضی از افراد با وجود مصرف میزان فراوان متانول هیچ علامت گوارشی ندارند. در دستگاه قلبی ممکن است منجر به افت در فشار خون و ضربان قلب شود. از اثرات دیگر الکل که شایع بوده و در اثر عدم درمان می تواند دائم العمر بر زندگی فرد تاثیر بگذارد بروز افت قند خون است. در هر فرد با مسمومیت با الکل باید قند خون بررسی شود.

در اثر ورود به محیط زیست می تواند باعث آلودگی آب های جاری و زیر زمینی شده و بر روی سلسله اعصاب آبزیان اثر منفی و کشنده بگذارد.

در اثر تبخیر باعث آلودگی هوا شده و در غلظت های در حد دهم میلی گرم و در متر مکعب هوا می تواند صدمات جبران ناپذیری بر اعصاب مصرف کننده بگذارد.