آیا اسید استیک همان سرکه است
آیا اسید استیک همان سرکه است؟

اسید استیک یکی از ساده ترین کربوکسیلیک اسیدهاست. این اسید یک معرف شیمیایی مهم بوده و یک ماده شیمیایی صنعتی مورد استفاده در تولید مواد زیر است : پلی اتیلن ترفتالات که به صورت عمده در بطری های نوشابه استفاده می شود؛ سلولز استات که به طور عمده در فیلم عکاسی استفاده می شود، پلی وینیل استات برای چسب چوب به علاوه فایبرها و فابریک های مصنوعی ، در خانه ، اسید استیک رقیق برای باز کردن لوله ها استفاده می شود. در صنعت غذا ، استیک اسید تحت کد افزودنی E260به عنوان تنظیم اسیدی و به عنوان چاشنی استفاده می شود.

اسید استیک رقیق تولید شده توسط تخمیر طبیعی ، سرکه نامیده می شود. باکتری های مخمر سرکه به دلیل تمایل به تولید اسید استیک به این نام معروف شده اند. این باکتری ها در مواد غذایی ، آب و خاک یافت می شوند. اسید استیک به طور طبیعی از میوه ها و برخی مواد غذایی فاسد شده از فرآیند تخمیر تولید می شوند و از قدیمی ترین ترکیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان می باشد. تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی ، اسید استیک به عنوان یک واکنشگر شیمیایی به کار می آید.

اسید استیک
اسید استیک

مهم ترین کاربرد خاص اسید استیک در تولید استات وینیل تک پاره است، که بلافاصله پس از آن آنیدرید استیک و استر تولید می شود. میزان اسید استیک مورد استفاده در سرکه به نسبت اندک است.

در حالت سرکه و نیز در نمک سود کردن سایر سبزیجات ، محلول های اسید استیکی ( معمولا 5 تا 18 درصد اسید استیک، با درصدی که معمولا برحسب جرم محاسبه می شود ) به طور مستقیم به عنوان یک چاشنی مورد استفاده قرار می گیرند. سرکه خانگی اغلب رقیق تر است ( 5 تا 8 درصد اسید استیک) ولی در نمک سود کردن غذاها برای مصارف تجاری ، محلول های غلیظ تری مورد استفاده قرار می گیرد. میزان اسید استیکی که در سطح جهانی برای تولید سرکه مورد استفاده قرار می گیرد زیاد نیست اما از دیر باز این ماده یکی از پرکاربردترین مواد در تولید سرکه بوده است.

سرکه انگور چیست؟

مایعی است مقوی، تقریبا سرد و خشک و جمع کننده و زود اثر کننده و تاثیر دهنده قوه و اثر ادویه، قطع و بر طرف کننده اخلاط غلیظ و مناسب برای معده های ملتهب و بلغمی و سوزاننده بلغم، مصرف آن صبحگاه بصورت ناشتا از بین برنده کرم معده است، خوردن سرکه گرم همراه با عسل برطرف کننده تنگی نفس.

اسید استیک خوراکی در واقع همان سرکه می باشد که در بسته بندی های مختلف در بازار به فروش می رسد.

خواص دارویی سرکه انگور

  • خوردن سرکه بعد از برخی دارو ها تاثیرات آنها رابیشتر می کند.
  • نوشیدن مقدار کمی سرکه از بین برنده سرفه های کهنه و قدیمی است.
  • انجیر پخته شده در سرکه برطرف کننده سوزش زخم خشکی آن می شود.
  • ترکیب سرکه و گوگرد برای درمان نقرس مفید است.
  • سرکه و عسل را مخلوط کرده و روی چشم ضربه خورده بمالند، برطرف کننده آثار ضربه زیر چشم و خون مردگی می شود.
  • رفع درد سر ناشی از آفتاب زدگی با ترکیب روغن گل و سرکه
  • درمان گلو درد با ترکیبی از سرکه و آب جو

سرکه

سیب در صورت تخمیر تب

سیب

دیل به سرکه می شود و چون قبلا کاملا برای این کار له شده است خواص غذایی خود را به هیچ وجه از دست نمی دهد و فقط قند آن تبدیل به اسید یعنی سرکه می شود که در این سرکه مواد معدنی مثل پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، آهک، گوگرد، آهن، فلوئور، سیلیسیوم و……. وجود دارد.

خواص سرکه سیب

کمبود یا عدم وجود پتاسیم در انسان و حیوان و نبات رشد را متوقف می سازد.

اهمیت پتاسیم برای نسوج نرم همان طورکه اهمیت کلسیم برای استخوان ها لازم است اثبات شده است.

پتاسیم از تصلب شرایین که خطرات زیادی برای انسان دارد تا اندازه ای جلوگیری می کند.به علاوه با خوردن سرکه سیب آدم م یتواند به نحو بهتری با میکروب های مختلف مبارزه کند و به آنها مبارزه کند.

برای درمان دیفتری و آنژین غرغره سرکه مفید است.

برای درمان گلو درد و ورم گلو، یک وزن سرکه، دو برابر آب و قدری شکر را در ظرفی از سنگ یا بلور یا چینی و مشابه اینها که در دار باشند ریخته و در آن را می بندید و روزنه های آن را با خمیر آرد ماش محکم کنید، پس از اینکه آن را به جوش آورید، سوراخ ریزی از کنار درب ظرف باز کنید و بخار آن را به حلق و گلو دهید، هر سه ساعت یکبار این کار باید انجام گردد.

برای درمان حلقه کبودی دور چشم و خون مردگی زیر پوست، ضماد ترکیبی از سرکه و عسل بسیار مفید است.

چکاندن سرکه در گوش چرک، عفونت، درد گوش و کثافت آن را از بین می برد.

برای درمان سنگینی یا باد و صدا در گوش، تهیه بخور سرکه و رساندن بخار آن در گوش می باشد.

برای درمان لق شدن دندان، خوردن مخلوط پخته شده شوید و سرکه و همچنین مالیدن آنها بر دندان مفید است و درد دندان را نیز بر طرف می سازد.

برای ایجاد قی و استفراغ در مواردی مانند مسموم شدن و یا مواردی که احتیاج به استفراغ کردن باشد، سرکه گرم کرده باید خورده شود، برای سم داروهای سمی و بسته شدن خون یا شیر در معده، خوردن مخلوطی از سرکه و نمک خوب است. برای درمان مسمومیت از قارچ ها، ابتدا از داروهای ملین استفاده می نمایید وسپس مخلوطی از سرکه و نمک حل شده استفاده می نمایید.

برای درمان زخم های چرکه پوست، و نیز جلوگیری از افزایش زخم های چرکی و حتی سفلیس و لک های سیاه پوستی و صورت و جوش های آبدار خارش دار، ضماد سرکه مفید است.

برای درمان کپه ارمنی یا سالک یا زخمی که یک سال طول می کشد، ضماد ترکیبی از سرکه و اسپرزه بذر قلوه شکم پاره مرتبا بمالند، مفید است.

برای درمان گوش گلو یا گلو درد و ورم بغل گوش، سرکه را با اسفند کوبیده مخلوط کنند و بمالند.

برای درمان درد سرهای مزمن، سرکه را در داخل ظرف آهنی ریخته و روی آتش ریخته و روی آتش بجوشانند، و یا سنگ داغی را به داخل سرکه فرو برند و روی سر بیمار پتویی انداخته و بخار بوجود آمده را استنشاق کند.

برای تسکین درد دندان و جراحات لثه و درد گوش، ضماد ترکیبی از مرزه و زیره پخته شده در سرکه و مخلوط با بونه بسیار مفید است،

جهت رفع هذیان گویی مخلوطی از سرکه و گلاب و روغن بادام بسیار مفید است.