متابی سولفیت سدیم در شراب
متابی سولفیت سدیم در شراب

نقش متابی سولفیت سدیم در تولید شراب چیست؟

ویژگی های متابی سولفیت سدیم این ماده را به یک ماده افزودنی مهم در صنایع مختلف تبدیل می کند.

متابیسولفیت سدیم (که اغلب به آن SO2 ، سولفیت متا یا متابی گفته می شود) کاربردهای زیادی در تولید شراب دارد. این ماده شیمیایی برای کمک به کنترل باکتری های فساد و مخمر بومی که ممکن است از قبل روی میوه یا تجهیزات وجود داشته باشد ، استفاده می شود.

سولفیت ها همچنین به جلوگیری از قهوه ای شدن آنزیمی شراب ها کمک می کنند. در حین نگهداری و داخل بطری ، سولفیت ها در سطح مناسب با ادامه مهار ارگانیسم های فساد و همچنین با مهار اکسیژن از شراب محافظت می کنند.

متابی سولفیت سدیم چیست؟

متابی سولفیت سدیم ، که “سدیم پیروسولفیت” ، “سدیم دی سولفیت ” نیز نامیده می شود ،یک پودر سفید یا مایل به زرد با فرمول شیمیایی Na2S2O5 است. این ماده شیمیایی یک ترکیب یونی حاوی کاتیون سدیم (Na +) و آنیون متابی سولفیت (S2O52-) است و به طور گسترده به عنوان یک آنتی اکسیدان در فرمولاسیون های دارویی استفاده می شود.

به طورکلی از چه موادی در شراب سازی استفاده میشود؟

اولین چیزی که باید درک کنیم این است که هر سه این مواد سازنده شراب کار مشابهی را انجام می دهند:

  • قرص کمپدن
  • متابی سولفیت سدیم
  • متابی سولفیت پتاسیم

 همه آنها سولفیت را به یک محلول اضافه می کنند. خواه شراب باشد یا آب ، نتیجه یکسان است.

 حال چرا استفاده از متابیسولفیت پتاسیم بر متابیسولفیت سدیم ارجعیت دارد؟

ممکن است سدیم طعم شور بسیار کمی داشته باشد. به خصوص هنگام تهیه شراب سفید ، افزودن پتاسیم به سدیم ترجیح داده می شود زیرا بعداً پتاسیم به پایداری سرما کمک می کند.

تفاوت اصلی بین متابیسولفیت سدیم و متابیسولفیت پتاسیم این است که یکی مقادیر باقیمانده سدیم در شراب باقی می گذارد و دیگری مقداری پتاسیم باقی می گذارد.

بسیاری از شراب سازان خانگی  تمایل به استفاده از متابی سولفیت پتاسیم به جای متابیسولفیت سدیم در شراب خود به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از مصرف بیشتر سدیم در رژیم غذایی خود دارند. اما در واقعیت ، این تا حدودی بی فایده است.

چه مقدار سولفیت به شراب اضافه می شود؟

در صورت استفاده از دوز توصیه شده طبیعی سدیم متابی سولفیت – 1/16 قاشق چای خوری در هر گالن – سدیم باقیمانده که اضافه می شود معادل یک برش ترشی در هر مورد شراب است.

این مقدار به اندازه کافی برای تأثیر در عطر و طعم و به طور قطع برای تأثیر بر رژیم غذایی شما کافی نیست.

متابیسولفیت پتاسیم یکی از مهمترین ترکیبات تولید شراب است. این یک آنتی اکسیدان و باکتری کش است که دی اکسید گوگرد را وارد شراب می کند. برای افزودن 50 ppm از 1/4 قاشق چای خوری در هر پنج گالن استفاده کنید.

متابی سولفیت پتاسیم از نظر حجم کمی از متابیسولفیت سدیم قوی تر است – 17٪ قوی تر.

اطلاعات مطرح شده توسط کیمیا تهران اسید صرفا جهت آگاهی بخشی به شما مشتری گرامی است .

 تا زمانی که از متابیسولفیت سدیم برای هراستفاده غیرقانونی استفاده نکنید ، هیچ جای نگرانی نیست.

شما می توانید با آسودگی خاطر و با اطمینان از کیفیت عالی محصول سفارش خرید متابیسولفیت سدیم خود را از طریق کارشناسان فروش کیمیا تهران اسید قطعی کنید.

عوارض جانبی حضور متابیسولفیت سدیم در شراب چیست؟

در حالی که اکثر افراد سولفیت ها را بدون مشکل تحمل می کنند ، برخی ممکن است درد معده ، سردرد ، کهیر ، تورم و اسهال را تجربه کنند. اگر به این ترکیبات حساس هستید ، شراب قرمز یا شراب درست شده بدون سولفیت اضافه شده را انتخاب کنید تا مصرف شما را محدود کرده و از عوارض جانبی منفی جلوگیری کند.

متابی سولفیت برای شراب

شراب یکی از مایعاتی است که در صورت ماندگاری طولانی، دچار کپک و فساد می شود. این ماده برای دوام آوردن طولانی مدت، به موادی نیاز دارد که بتواند از فساد آن جلوگیری کرده و به اصطلاح مانند یک نگه دارنده برای آن عمل کند. اما این نگه دارنده چه می تواند باشد؟

امروزه از متابی سولفیت برای شراب و نگه داری طولانی مدت آن بهره گرفته می شود. متابی سولفیت سدیم که اصطلاحا به آن متابی سولفیت و یا سدیم دی سولفیت هم گفته می شود، نگه دارنده ای غذایی است که در طیف گسترده ای از محصولات به کار برده می شود. شراب هم از این قضیه مستثنی نیست و با بهره گیری از متابی سولفیت برای شراب می توان از فاسد شدن آن جلوگیری نمود. اما این فرآیند به چه شکلی انجام می شود؟ کارکرد متابی سولفیت برای شراب چگونه است و چه میزان باید از آن بهره جست؟ در این مطلب پاسخ این پرسش ها را به شما می دهیم.

سولفیت زنی شراب

شیوه ای که به کمک آن ماندگاری شراب را بالا می برند را سولفیت زنی شراب می نامند. این سولفیت زنی با اعمال محدودیت در فعالیت باکتری های فاسد کننده، طول مدت استفاده از شراب را افزایش می دهد. شراب از میوه به دست می آید و میوه ها مستعد تخریب و کپک زدن هستند. باکتری هایی که حتی پس از شسته شدن بر روی میوه ها باقی می ماند و هم چنین عوامل فاسد کننده ای که در دستگاه های تولید شراب موجود هستند، همگی می توانند سبب تخریب و فساد شراب را فراهم کنند. سولفیت زنی شراب به این منظور می باشد که از فعالیت این باکتری ها جلوگیری به عمل آورد و طول عمر شراب را افزایش دهد. اما این میزان چقدر است و آیا استانداردی برای این موضوع وجود دارد؟

میزان مصرف متابی سولفیت سدیم

هر افزودنی به مواد خوراکی باید در دوز و اندازه مشخصی به ماده اضافه شود و مصرف کم و یا زیاد آن می تواند اثرات سوئی بر ماده خوراکی داشته باشد. میزان مصرف متابی سولفیت سدیم برای هر گالن شرابی که تولید شده است، معادل 1.16 قاشق چای خوری می باشد. این میزان استانداردی است که باعث افزایش طول عمر شراب و امکان استفاده طولانی مدت آن می گردد. استفاده از این میزان مصرف متابی سولفیت سدیم در شراب باعث می شود تا تغییری در عطر و طعم آن ایجاد نشود و سدیم اضافی که وارد بدن می شود، برای شما ضرری به همراه نداشته باشد. اما در صورتی که بیش از این میزان از متابی سولفیت سدیم بهره گرفته شود، ضمن این که می تواند طعم شراب را تغییر دهد، امکان تاثیر سوء بر سلامت فرد را هم خواهد داشت.

فروشندگان متا بی سولفیت سدیم

با توجه به استفاده ای که این ماده دارد، از کجا می توان آن را تهیه نمود؟

امروزه فروشندگان متا بی سولفیت سدیم متعدد می باشند و شما می توانید آن را از فروشندگان مواد شیمیایی تهیه کنید. اما باید قبل از هر چیز به کیفیت محصولی که خریداری می کنید، توجه داشته باشید. در بین فروشندگان متا بی سولفیت سدیم، نام کیمیا تهران اسید به چشم می خورد. این مرکز که یکی از برترین تولید و توزیع کنندگان محصولات شیمیایی است، متا بی سولفیت سدیم را با کیفیتی عالی و در عین حال قیمت مناسب به شما عرضه می کند. شما می توانید برای خرید متابی سولفیت سدیم به سایت این مرکز مراجعه کرده و محصول را پس از سفارش در محل خود دریافت نمایید.

در سایت کیمیا تهران اسید فروش متابی سولفیت سدیم صورت می‌گیرد. برای خرید متابی سولفیت سدیم و یا استعلام قیمت متابی سولفیت سدیم با کارشناسان ما تماس بگیرید.