مضرات کربوکسی متیل سلولز
مضرات کربوکسی متیل سلولز

در مورد مضرات کربوکسی متیل سلولز موضوعات زیادی در جوامع جهانی و شبکه‌های جامع پزشکی، اطلاعات زیادی را منتشر می‌کنند. برخی معتقدند که این ماده لازمه تولید بسیاری از مواد است و برخی دیگر نیز به‌صورت کامل آن را دپو می‌کنند.

درحالی‌که احتمالاً نام کربوکسی متیل سلولز (CMC) نشنیده‌اید، قطعاً آن را خورده‌اید. کربوکسی متیل سلولز به‌عنوان پرمصرف‌ترین امولسیفایر مبتنی بر سلولز در جهان، تقریباً در هر نوع غذای فراوری شده یافت می‌شود و متأسفانه، تحقیقات جدید کربوکسی متیل سلولز را به طیفی از علائم منفی گوارشی مرتبط کرده است. به گفته مرکز علوم در منافع عمومی (CSPI)، این نوع افزودنی می‌تواند بافت را بهبود بخشد، کف را تثبیت کند، شکر را از متبلور شدن نگه دارد، آب را ببندد.

با تمامی این تفاسیر، در حال حاضر امکان تهیه و خرید کربوکسی متیل سلولز به‌صورت عمده در بازار وجود دارد. می‌توانید به جهت کسب اطلاعات تکمیلی در این مورد، با تیم پشتیبانی و فروش مجموعه تهران اسید ارتباط برقرار نمایید تا توضیحات موردنیاز، متعاقباً در اختیارتان قرار بگیرد.

مضرات کربوکسی متیل سلولز چیست؟

 

کربوکسی متیل سلولز چیست؟

کربوکسی متیل سلولز یک عامل تثبیت‌کننده و غلیظ کننده است که در محصولات غذایی و غیرخوراکی از جمله بستنی، شیر، آب‌میوه، خمیردندان، مواد شوینده، رنگ‌های مبتنی بر آب، آدامس، رنگ، نوشیدنی‌های پروتئینی، ملین‌ها و بسیاری دیگر از اقلام فراوری شده استفاده می شود. استفاده از آن گسترده و منصفانه است، از افزودن فله به سس کچاپ گرفته تا عمل به‌عنوان یک اصلاح‌کننده ویسکوزیته در صنعت نفت؛ این ماده بخش مهمی از زندگی ما است.

در مورد مضرات کربوکسی متیل سلولز، موضوعات زیادی توسط جامعه پزشکی بیان شده است؛ همین‌طور تحقیقات نشان داد افرادی که CMC مصرف می‌کردند، درد معده، ازدست‌دادن تنوع باکتری‌های روده، ازدست‌دادن اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و اسیدهای آمینه و علائم مرتبط با IBD و التهاب روده را تجربه کردند.

صمغ سلولزی از دیواره‌های سلولی گیاهان مانند خمیر چوب و دانه‌های پنبه به دست می‌آید. برای تهیه غذاها غلیظ و خامه‌ای، بدون افزودن چربی استفاده می شود. کسب اطلاعات صحیح در مورد مضرات کربوکسی متیل سلولز برای بسیاری از مراکز تولید و صنعتی مهم است.

برای خرید کربوکسی متیل سلولز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت کلیک کنید ! 

خطرات و مضرات کربوکسی متیل سلولز

صمغ سلولزی که با نام کربوکسی متیل سلولز (CMC) نیز شناخته می‌شود، اساساً یک عامل غلیظ کننده است که در انواع محصولات غذایی استفاده می شود. این اولین مطالعه‌ای نیست که در کربوکسی متیل سلولز یا به‌طورکلی عوامل امولسیون‌کننده عیب پیدا می‌کند. در سال 2015، مطالعه‌ای که در Nature منتشر شد، ارتباط مستقیمی بین امولسیفایرهای رژیم غذایی و التهاب با درجه پایین، تغییرات در میکروبیوتای روده، سندرم چاقی/متابولیک و کولیت در موش نشان داد.

یافته‌های هر دو مطالعه می‌تواند نشان دهد که استفاده گسترده از عوامل امولسیون‌کننده مانند کربوکسی متیل سلولز ممکن است مستقیماً با افزایش IBD (بیماری روده تحریک‌پذیر)، سرطان روده بزرگ و شرایط التهابی مزمن در جمعیت انسانی مرتبط باشد. با تغییر ترکیب میکروبیوم روده و تعداد متابولیت‌های موجود، این عوامل باعث آسیب مزمن و پایدار به عملکرد و سلامت روده می‌شوند.

اگر به آشپزخانه خود نگاه کنید، احتمالاً تعدادی از محصولات حاوی کربوکسی متیل سلولز را خواهید یافت. آخرین تحقیقات این دغدغه را ایجاد کرده است که این ماده نباید در غذا گنجانده شود. اثرات منفی بالقوه ممکن است شامل التهاب روده، مشکلات قند خون، چاقی، تغییرات رفتاری و افزایش خطر سرطان باشد. درحالی‌که بعید به نظر می‌رسد که این ماده به این زودی ممنوع شود، کاهش یا اجتناب از مصرف کربوکسی متیل سلولز به دلیل آخرین تحقیقات که اثرات منفی آن را بر سلامت نشان می‌دهد، احتمالاً مفید است.

اثرات کربوکسی متیل روی بدن انسان

فیبر موجود در آدامس سلولز به‌عنوان یک پرکننده در غذاها عمل می‌کند و به آن پتانسیل می‌دهد تا احساس سیری کنید. این دلیل دیگری است که اغلب در غذاهای رژیمی یافت می شود.

یکی از اشکالات این است که در صورت مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی آدامس سلولز به دلیل محتوای فیبر بالای آن، ممکن است حرکات شل روده را تجربه کنید. بااین‌حال، به‌خاطر داشته باشید که همیشه باید قبل از استفاده از این بافت سلولزی برای این منظور، با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

اثرات کربوکسی متیل روی بدن انسان

 

سخن پایانی

امروزه در بسیاری از موادی که در اطراف خود مشاهده می‌کنید، از این ماده استفاده می شود. نمی‌توان مضرات کربوکسی متیل سلولز را انکار کرد، اما در صورتی که شرکت‌ها در استفاده از آن به سراغ نمونه باکیفیت بروند، به طبع دامنه خطرات به‌مراتب کم‌تر خواهد بود.

مضرات کربوکسی متیل سلولز اثبات شده است، البته درصورتی‌که به کنترل شده مصرف گردد، به طبع این دامنه خطر، کم‌تر انسان را تهدید می‌کند. بسیاری از محصولات کم‌چرب و آنهایی که به‌عنوان محصولات رژیمی به بازار عرضه می‌شوند حاوی افزودنی‌های غذایی مانند آدامس سلولز هستند تا به غذا قوام غلیظ‌تر و خامه تری بدهد و آن را برای خریداران جذاب‌تر کند.

اگر می‌خواهید مصرف چربی خود را کاهش دهید یا از رژیم غذایی کم‌چرب استفاده می‌کنید، انتخاب غذاهایی که با افزودنی‌هایی مانند آدامس سلولز ساخته شده‌اند ممکن است به شما کمک کند کمتر مشکل کنید.