اسید کلریدریک در معده
اسید کلریدریک در معده

معده شیره ای برای هضم غذا ترشح می کند که معمولا 0.4% تا 0.5% آن می باشد. وظیفه اسید کلریدریک کشتن باکتری هایی است که با تغذیه وارد معده می شوند و نیز در هضم غذا کمک می نمایند.

اگر مقدار کلریدریک اسید معده زیاد گردد و در معده تولید مقدار زیادی جوهر شیر شود انسان سوزشی در حلق و مری احساس می کند که در این صورت می گویند که ترش کرده است.

البته همیشه نباید ترش کردن غذا را بعلت زیادی اسید در معده دانست ، چرا که ممکن است مقدار اسید معده به اندازه لازم باشد و باز معده ترش کند. اسید کلریدریک اسیدی خورنده است که در معده برای هضم غذا ترشح می شود.

در هر لیتر شیره معده حدود 2 گرم جوهر نمک و 1 گرم کلرورهای سدیم ، پتاسیم و منیزیم ، سولفات ها و فسفات های قلیایی خاکی وجود دارد.

اسید کلریدریک در معده
اسید کلریدریک در معده

مشکلات ناشی از کاهش اسید معده چیست؟

کاهش ترشح اسید کلریدریک معده باعث می شود که غذا بدرستی هضم نشود و غذایی که هضم نشود در معده باقی می ماند و تولید گازهای سبک می کند که بالا می آیند و روی دریچه مری فشار وارد می کنند گاهی به دیافراگم فشار وارد می کنند و معمولا باعث فشار روی قلب و ریه ها هم می شوند در موارد شدید این گازها می توانند باعث تپش قلب و تنگی نفس هم شوند یعنی گاهی به شخص احساس خفگی دست می دهد.

برای استعلام قیمت اسید کلریدریک و خرید کلریدریک اسید با کارشناسان تهران اسید در ارتباط باشید.

همه این علائم که تشخیص افتراقی آنها خیلی مشکل است باعث می شود که علت اصلی که همان کاهش اسید معده است شناخته نشود چون بیمار با درد قفسه سینه و قلب و … به پزشک متخصص مراجعه می کند و بعد از صرف هزینه های زیاد مشخص می شود که قلبش مشکلی ندارد و گاهی هم علت که همان گازهای معده باشد تشخیص داده نمی شود.

راه حل افزایش اسید معده چیست؟

مصرف مواد آنتی اسید و قلیایی با خنثی کردن یون ئیدروژن و بالا بردن ph معده برخلاف این جریان عمل می کنند و بنابراین سبب تحریک غدد مترشحه اسید معده و ازدیاد اسید کلریدریک می شوند.

درمان ازدیاد اسید معده
درمان ازدیاد اسید معده

عوارض جانبی برخی داروها در کاهش اسید معده چیست؟

داروهایی مثل سایمتیدین و رانیتیدین هم که به مهارکننده های پمپ پروتون به معنی مهارکنندگان ترشح اسید معدع معروف است ، عملکرد فیزیولوژیک غدد معده را مختل می کنند.

آب لیمو ترش حاوی اسید سیتریک و اسید اسکوربیک است و ضمن بالا بردن غلظت یون ئیدروژن ، سرعت تخلیه معده را زیاد و با اسیدی کردن اثنی عشر سرعت تخلیه کیسه صفرا را هم زیاد می کند و زمینه رشد باکتری ها را در روده از بین می برد.

آب لیمو ترش به علاوه با خاصیت ترمیمی خود اثرات تخریبی باکتری هلیکو باکتر پیلوری را نیز در معده بهبود می بخشد.

به کسانی که از دردهای شدید معده و اثنی عشر یا سوهاضمه رنج می برند توصیه می شود به دفعات در روز ، پس از صرف غذا و حتی در فواصل آن از چند قطره آب لیمو ترش که در لیوان آب رقیق شده باشد بنوشند.

این کار برخلاف داروهای شیمیایی ضد اسید هیچ گونه محدودیت زمانی برای مصرف ندارد و نوشیدن دراز مدت آن نیز عارضه ای ایجاد نمی کند بلکه علاوه بر کاهش درد زخم پیتیک ، اثرات مفید دیگری نیز بر دیگر اعضای بدن از جمله کلیه ها دارد.

اسید معده چیست؟

معده شیره ای برای هضم غذا ترشح می کند که معمولا 0.4% تا 0.5% آن اسید کلریدریک می باشد. وظیفه اسید کلریدریک کشتن باکتری هایی است که با تغذیه وارد معده می شوند و نیز در هضم غذا کمک می نمایند.

اگر مقدار کلریدریک اسید معده زیاد گردد و در معده تولید مقدار زیادی جوهر شیر شود انسان سوزشی در حلق و مری احساس می کند که در این صورت می گویند که ترش کرده است.

البته همیشه نباید ترش کردن غذا را بعلت زیادی اسید در معده دانست، چرا که ممکن است مقدار اسید معده به اندازه لازم باشد و باز معده ترش کند. اسید کلریدریک اسیدی خورنده است که در معده برای هضم غذا ترشح می شود.

در هر لیتر شیره معده حدود 2 گرم جوهر نمک و 1 گرم کلرورهای سدیم، پتاسیم و منیزیم ، سولفات ها و فسفات های قلیایی خاکی وجود دارد.

 از فرآیند رفلاکس معده چه میدانید؟

بازگشت اسید معده و غذای مخلوط در آن به مری است. در اصطلاح به آن ترش کردن می گویند.رفلاکس معده مشکلی است که افراد بسیاری آن را تجربه کرده اند اما در برخی افراد به یک مشکل همیشگی تبدیل می شود. زمانی این مشکل بروز پیدا می کند که دریچه اسفنکتر بین معده و مری به درستی عمل نکرده و نتواند با بسته شدن خود جلوی ورود معده به مری را بگیرد.

رفلاکس معده
رفلاکس معده

ریفلاکس معده در افراد چاق دیده می شود که در اکثر موارد با اصلاح شیوه تغذیه و رفتارهای غذایی این مشکل بطور کامل برطرف می شود اما باید به این نکته دقت کرد که به همان اندازه که این بیماری می تواند به راحتی درمان شود.

بخشی از اطلاعات این صفحه از سایت پاب کم برداشت شده است.